Enlaira amb èxit el vehicle "Perseverance" de la NASA rumb a Mart
Per EFE
Publicat el 02 d’agost 2020

El vehicle espacial de la NASA "Perseverance", el nou astromòbil de Mart llançat en un coet Atlas V a les 7:51 (11:51 GTM) des del Cap Canaveral de Florida, ha iniciat un trajecte en direcció al Planeta Vermell amb la missió de trobar vida microscòpica sobre la superfície marciana.

"El públic vol veure als Estats Units d'Amèrica i als nostres socis internacionals fent coses sorprenents. Històricament hem fet coses increïbles en els temps més difícils", va dir l'administrador de la NASA, Jim Bridenstine, minuts abans del llançament en relació a realitzar aquesta missió durant la pandèmia de la Covid-19.

Una vegada abandonada l'atmosfera de la Terra, el coet va ascendir fins a una altura de 260 quilòmetres i 45 minuts després del llançament va activar els propulsors de la segona etapa. En aquesta part, el "Perseverance" va situar-se en la trajectòria adequada allunyant-se de l'òrbita terrestre, una de les fases més complicades de la missió, ja que s'ha de seleccionar el moment idoni perquè els propulsors de la nau s'activin amb la força necessària perquè arribi al seu destinatari set mesos després.

L'objectiu de l'exploració del Mars Rover 2020 és trobar indicis de vida present o passada a mesura que el vehicle espacial explora la superfície marciana, una missió que coincideix amb el període de l'any en què la Terra i Mart tenen l'alineació adequada per tal que el viatge sigui el menys costós possible. 

Així doncs, l'astromòbil agafarà mostres del sòl del planeta de manera que s'enviïn a la Terra i un cop allà es pugui determinar si es pot transformar el diòxid de carboni de l'atmosfera en oxigen per a futures missions, entre altres objectius.

Les previsions són que el "Perseverance" aterri el pròxim mes de febrer al Planeta Vermell, concretament al cràter Jezero.

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —