L'Enquesta de la Joventut Àrab de 2020 va entrevistar a 4.000 joves àrabs, d'entre 18 i 24 anys, de 17 països i va concloure que el 42 per cent dels enquestats havia considerat emigrar a un altre país
Publicat el 09 d’octubre 2020

En l'Enquesta de la Joventut Àrab 2020, publicada aquest dimarts, s'han entrevistat 4.000 joves àrabs, d'entre 18 i 24 anys, de 17 països diferents. El resultat és clar: el 42 % dels enquestats es planteja emigrar a un altre país i un 15 % ja fa gestions per anar-se'n de manera activa. L'estudi demostra que més de quatre de cada 10 joves han pensat a marxar del seu país d'origen.

Els resultats indiquen que la regió de l'Orient Mitjà té el major nombre de joves que estan considerant emigrar: un 63 %. Al Líban, la xifra puja fins al 77 %. En canvi, els joves als països del Golf d'Aràbia Saudita i els d'Unió dels Emirats Àrabs van ser els menys propensos a emigrar, amb un 3 %, segons l'enquesta.

Crisi econòmica i política com a raó del desig massiu d'emigrar

La decepció per un lideratge deficient, la corrupció desenfrenada i el fracàs econòmic generalitzat són algunes de les raons principals per les quals molts joves es plantegen emigrar.

No en va, un 77 % de tots els joves àrabs diuen que hi ha corrupció al seu país. La pandèmia de Covid-19 ha agreujat les dificultats econòmiques i el 20 % dels joves enquestats asseguren que ells o un membre de la seva família han perdut la feina des que va començar el brot.

En general, el 72 % de la joventut àrab diu que és més difícil trobar una feina. El major nombre de joves que diuen que és difícil trobar ocupació es troben al Líban (91 %) i a Jordània (90 %).

Dels enquestats, el 35 % dels joves àrabs diuen tenir deutes personals, un augment del 21 % respecte del 2019.

Més del 80 % del joves enquestats al Líban, Algèria, l'Iraq i Sudan expressen de manera aclaparadora el seu suport a les protestes antigovernamentals de 2019 als seus països.

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —