EFE
Per Redacció
Publicat el 29 de març 2021

Les entitats de cultura popular i festes majors de Barcelona han reclamat al PROCICAT "mesurades urgents per poder reprendre les activitats". En un acte celebrat dissabte a la plaça de Sant Jaume de Barcelona, prop d'un centenar de representants de 45 de les principals entitats i plataformes de la ciutat de Barcelona han signat el manifest "#LaCulturaPopularÉsNecessària".

En el manifest denuncien que la Generalitat ha oblidat al sector de la cultura popular i les festes majors, excloent les activitats culturals i festives en les revisions periòdiques de mesures del PROCICAT. Afirmen així mateix que "no s'han adoptat mesures possibles i intel·ligents" que permetin plantejar la reobertura de les propostes d'aquest sector cultural.

Un home signa el manifest de la cultura popular en una taula amb un capgros. Font: ACN

Al document s'han adherit 110 entitats que representen a unes 800 agrupacions de cultura popular i festes majors de Catalunya. Les organitzacions lamenten que la descoordinació entre els departaments de Cultura, Salut i Interior hagi provocat aquesta "deixadesa" a l'hora de treballar per la represa segura de les activitats de cultura popular i festes majors.

Recorden que "la cultura popular és una expressió cultural més del país i que, per tant, requereix ser tractada com la resta". També reclamen amb "urgència" la represa de les activitats culturals i comunitàries, mentre que "instruments de participació de la ciutadania i de cohesió social", i aposten per un "ús intel·ligent de l'espai públic" per al desenvolupament de les activitats.

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —