Seguidors de Trump
Per EFE
Publicat el 09 de novembre 2020

Tot i haver perdut les eleccions, el president dels Estats Units, Donald Trump, i els seus familiars no deixen de demanar diners als seus seguidors: no per a la campanya, sinó per sufragar els seus esforços per revertir el resultat electoral. Trump no reconeix la victòria del candidat demòcrata, Joe Biden, malgrat que totes les projeccions de resultats ho indiquen, i insisteix, sense presentar-ne proves, que s'ha comès un "frau" en contra seva i va haver-hi "vots il·legals".

La campanya de Trump i el vicepresident Mike Pence segueix enviant als seus seguidors missatges, signats per ells o pels fills del governant, Lara, Eric i Donald Junior, on demanen fons per a la campanya que en principi van anomenar "Defensar les Eleccions" i que ara anomenen "Fons Oficial de Defensa Electoral". L'equip legal de Trump ha presentat demandes perquè no es comptabilitzin els vots per correu que van arribar després del tancament dels col·legis electorals, tot i que el mata-segells mostra que van ser emesos a temps, i per demanar recomptes de vots en altres casos.

"La gent sap exactament el què està passant en aquest país. És un frau! Hi ha discrepàncies ridícules en els vots de tot el país, de manera que el meu pare ha format el Grup de Treball de Defensa Electoral per lluitar contra aquesta corrupció", diu un dels missatges signat per Eric Trump. "Els demòcrates [...] no comprenen el valor i la determinació del poble nord-americà. El meu pare pot comptar amb tu? Contribueix amb qualsevol quantitat immediatament per unir-te al Grup de Treball de Defensa Electoral", afegeix al missatge.

El web Investopedia calcula que Trump va recaptar 595.600.000 dòlars per a la seva campanya, dels quals va arribar a gastar-ne 574.900.000. La campanya de Trump va anunciar ahir que el congressista republicà Geòrgia Doug Collins (GA-9) encapçalarà l'equip del governant per començar el recompte de vots "tan aviat com s'acabi l'escrutini".

"Ens preocupa la manca de transparència en el procés de tabulació, especialment atesos els informes d'irregularitats i recol·lecció inadequada de vots a Geòrgia", va dir Matt Morgan, un dels advocats de Trump i conseller general de la campanya. "Perquè els nord-americans tinguin plena fe i confiança en les nostres eleccions, tots els vots legals s'han de comptar i tots els vots il·legals o fraudulents han de ser exclosos", va afegir.

Els advocats de Trump han presentat també una demanda perquè s'invalidin els vots per correu de Pennsilvània arribats després del tancament de les urnes, i ja han aconseguit que es comptabilitzin a part. En una nova mostra que Trump es nega a reconèixer la derrota, el diari The Washington Post ha informat que la persona encarregada per l'executiu de facilitar la transició de govern a l'equip de Biden s'ha negat a signar una carta que permet l'equip del president electe a començar formalment la seva feina.

Després de confirmar la seva victòria a les urnes, Biden va pronunciar la nit de dissabte el seu discurs de la victòria, que va tenir un to conciliador, amb el qual va demanar unitat i "tancar les ferides". Molts dels pesos pesants del Partit Republicà encara no s'han pronunciat sobre el resultat electoral i sobre les intencions de Trump de prosseguir amb la seva disputa del resultat.

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —