- entrevistes -
Publicat el 08 d’agost 2023

La Diana Pijuan és nascuda a Torredembarra. Sempre li ha fascinat el món de la bellesa, però va decidir enfocar els seus estudis i la seva feina a la Farmacèutica (UB). Pijuan va poder fusionar els dos vessants sent ambaixadora de productes farmacèutics: així unia l'estètica i la seva professió. A més, va fer un màster per ser professora i es va dedicar a impartir classes de Física i Química, això sí, mai deixant de banda totalment la seva passió.

Fa menys d'un any, però, el seu "hobby" va prendre protagonisme. Tant és així que el 8 de juliol va proclamar-se guanyadora del concurs Miss Intercontinental TGN/BCN 2023. Amb el premi va obtenir la classificació al concurs a escala estatal que se celebrarà del 5 al 10 de setembre a Múrcia. La Diana explica al Diari de Barcelona com ha viscut endinsar-se en els concursos de bellesa.


En quin moment entres al món del modelatge?
Des de sempre ho he tingut com a afició. Fa un any vaig veure que hi havia una escola i agència de models a Reus i llavors m'hi vaig apuntar. Ja tenia la meva feina i tot però em va cridar l’atenció. Un cop allà dins, em vaig començar a familiaritzar amb tot allò que implica: interpretació, passarel·la, sessions de desfilar... És llavors quan em vaig adonar que realment m’agradava molt.

Actualment compagines la teva feina i tot el que impliquen concursos?
Bé, jo tinc la meva carrera de farmacèutica i la meva feina com a professora de Física i Química, però ara a l’estiu, amb les vacances, tinc temps lliure. És per això que vaig poder fer el pas i dedicar-m’hi al cent per cent a tota la feina que involucra com les sessions fotogràfiques, les classes d'interpretació, d'oració, les desfilades... 

Parlem de Miss Intercontinetal. S’ha de complir una sèrie de requisits per entrar? 
Sí que és cert que molta gent es pensa que en els concursos només compta la bellesa externa però ara també es valora molt la interna. Pel que fa als requisits, al Miss Intercontinental no es demana que es compleixin unes determinades mesures corporals, no has de mesurar “x” centímetres, ni tenir unes mesures corporals concretes, tothom es pot presentar a un d’aquests càstings.


"Molta gent es pensa que en els concursos només compta la bellesa externa, però també es valora molt la interna"


I un cop dins... Quins aspectes té en compte el jurat, doncs?
Es té en compte, més enllà de l'aparença, que siguis una persona amb valors, que tinguis estudis, que et sàpigues comunicar i que sàpigues idiomes, ja que de cara al Internacional és important poder comunicar-se. També es valora que tinguis algun talent, de fet al dia de la gala hi havia una prova que els valorava. L’oratòria també té un paper força rellevant juntament amb la implicació de la concursant en projectes socials, és a dir, que facis alguna activitat que ajudi els altres. Bé, es valora que siguis una dona completa al cent per cent.

Per què creus que el públic té la imatge de “noies bufones, buides” i no va més enllà sobre les dones que participen en aquest concurs? 
Crec que falta informació. Abans és veritat que aquests concursos sortien per la televisió però es va decidir que era millor treure-ho. La imatge que donaven era molt diferent i és la que ha quedat entre la gent. Ara, però, la societat ha evolucionat i gràcies a aquesta evolució no només valoren un físic, ha canviat. El que passa és que com ja no surt per les notícies o la televisió, no es veu i, per tant, és normal que es desconeguin els canvis. 

Explica’ns una mica sobre aquest món: és molt competitiu? 
És curiós, al principi quan estàs als càstings tothom és molt simpàtic, l’ambient entre les companyes és molt bo, però quan s’apropa la gala, de sobte, tot es torna molt més tens. Sempre hi ha els típics comentaris de “la corona està comprada” o hi ha “tongo”. Personalment, des del primer moment he procurat mantenir-me al marge d’aquestes actituds, anava a classes, feia el meu treball i pensava “que guanyi qui hagi de guanyar”.

Tenint aquest nivell d’exposició i exigència, com cuides la teva salut mental? 
Personalment no he sentit cap mena de pressió ni exigència. De fet, des del primer minut, com anava sense cap mena d’esperança, simplement a viure l’experiència. No esperava res, vaig anar passant càstings gaudint tot el que podia fins a arribar a la final. Sí que és cert que hi havia nervis, però com a tot arreu. A més, val a dir que jo ja estic força acostumada a l’exposició perquè publico moltes coses a les xarxes, així que ho he portat molt bé.


"Als càstings tothom és molt simpàtic, l’ambient entre les companyes és molt bo, però quan s’apropa la gala l’ambient es torna molt més tens"


Creus que és perillós que adolescents vegin i es comparin amb les noies dels concursos que puguin veure a les xarxes socials? 
Crec que com tot el que s’exposa a les xarxes socials els pot crear algun tipus de problema, però s’ha de conscienciar que no perquè una persona de determinades característiques hagi guanyat és el prototip perfecte. De fet, en els diversos concursos guanyen dones diferents entre elles. Tot i això, crec que és important l’educació que es dona als nens des de petits sobre els continguts de les xarxes i entendre que aquelles imatges no són l'única realitat bona i acceptable.


Pijuan durant la gal·la Miss Intercontinental BCN 2023. Foto: J.M. Puyo

Com va ser la teva participació a Miss Intercontinental 2023 TGN/BCN? Veies possible guanyar o et va sorprendre?
No m’esperava res! Estava simplement aprofitant l’oportunitat: tots els dissabtes anava a les classes que ens oferia Miss Intercontinental gratuïtament a un gimnàs i pensava: “Encara que no guanyi, doncs això que m'enduc d’aprenentatge”! I així van anar passant els càstings, arribar la gala i gràcies a la prova de talent em vaig posicionar directament al Top 4. Tota una sorpresa total! I després guanyar… estic molt contenta!

Al principi de l'entrevista has comentat que havies pogut participar a un videoclip musical, com va anar l'expeiència? 
Em van conèixer a través de les xarxes i em van proposar participar al videoclip, així ho vam fer! La cançó es diu “Bla, bla, bla” i és del grup català Porto Bello. Hi aparec ballant amb el cantant del grup i passant-ho bé. Va ser molt divertit, la veritat. 


Ara mateix imagino que t’estaràs preparant per anar al concurs espanyol. Segueixes una rutina específica? 
Sí, des de la delegació de Barcelona ens ofereixen unes classes de passarel·la i també d’oratòria per formar-nos. Personalment, a més, em continuo formant amb les classes d’interpretació i, de fet, ara marxo de viatge al Senegal per a un projecte social i des d’allà hi gravaré la meva presentació pel concurs Miss Intercontinental estatal que se celebrarà a setembre a Múrcia. 

Ja per acabar… a llarg termini et veus seguint dins d’aquest món o preferiries seguir a  la teva feina d'abans?
De moment vull aprofitar totes les oportunitats que em vagin sortint dins d’aquest món i gaudir-les al màxim. A llarg termini soc conscient que aquest món artístic és més inestable i pot ser una etapa temporal. No sé si seguirà o no. Si continua endavant genial, si no tinc la meva feina i sé que puc estar tranquil·la.

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —