Manuela Carmena
Per Rafa L. Recuenco
Publicat el 03 de desembre 2021

Dimarts 30 de desembre. Són les nou del matí i Manuela Carmena ens espera a la porta d'RTVE. S’alegra al veure’ns, ens saludem i somriu amb els ulls. Arribem a la Plaça Gutenberg i queda meravellada. Diu que és preciosa. Les cares de la gent en veure-la entrar per la porta són una barreja d’emoció i respecte. Els periodistes en formació no estem acostumats a poder conversar amb algú amb una trajectòria judicial i política com la seva. Entrem al plató, arriben els cafès, conversem una mica i comencem l’entrevista.


La joven política: un alegato por la tolerancia y crítico con los partidos ha estat la seva última publicació. L'exalcaldessa de Madrid deixa per escrit com ha canviat el paradigma polític des de l’època de la lluita antifranquista fins a l’actualitat. “En l’època de la dictadura, les persones que vam entrar en política ho vam fer per compromís moral”, assegura Carmena. En les pàgines del llibre adverteix que entre les organitzacions universitàries, les democràtiques i les favorables a l'statu quo hi havia un debat més profund que entre les formacions polítiques actuals.

“A la joventut no li correspon mirar constantment cap enrere, sinó endavant”, respon quan se li pregunta sobre les crítiques que rep la transició per part de les noves generacions, admetent que no tot es va fer bé. Pel que fa a la formació de noves plataformes polítiques, apunta que “no és tan bo cercar lideratges, sinó buscar les grans emocions col·lectives pel canvi", mentre beneeix la recent iniciativa política conjunta i feminista de Yolanda Díaz, Ada Colau, Mònica Oltra i Fátima Hamed.


Un instant de l'entrevista en un dels platós del campus del Poblenou de la UPF

Acabem parlant de Catalunya, un lloc que assegura que li encanta i on va viure dos anys, quan la van expulsar de l’acadèmia madrilenya “per tenir uns plantejaments de confrontació contra la dictadura”.

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —