banner nolesdescasito
Publicat el 30 de juliol 2020

"Ja ho saps: la ultradreta s'alimenta del teu cas, arriba més lluny si reacciones als seus missatges. Sóc aquí per recordar-t'ho". Aquests és el missatge de presentació del compte de Twitter @nolesdescasito, una iniciativa sorgida el passat mes de maig i que compta ja amb més de 14.100 seguidors.

L'origen del projecte és a 'Red Levadura', una iniciativa "en contra de l'odi, la por i les tàctiques que intenten dividir-nos", i que pretén inundar el web amb històries reals de suport mutu per contrarestar els missatges. Aquest projecte va néixer d'un grup reduït de persones i avui dia ja són més de 400 col·laboradors i col·laboradores. Periodistes, psicòlegs, personal sanitari, ecologistes, persones jubilades, etc. són només alguns dels perfils de persones que col·laboren per reduir l'odi a les xarxes socials.

Una de les portaveus de 'Red Levadura' i de 'No les des casito' ens explica com va néixer el projecte, per què la ultradreta té tanta presència a les xarxes i que podem fer per aturar-la.

Els vostres consells se centren sobretot a Twitter. Es podrien aplicar de la mateixa manera a altres xarxes socials com ara Facebook o Instagram?

Sí, qualsevol xarxa social funciona de la mateixa manera. La lògica de la polarització funciona igual, i els algoritmes sempre busquen allò que generi més interaccions.

Si pulsas en la estrella ✨ que hay arriba a derecha, puedes decirle a Twitter que te muestre primero los tuits más recientes. Mejor el criterio cronológico que un algoritmo que está diseñado para destacar lo más escandaloso o polarizado. ? pic.twitter.com/72i9yp0aWc

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —