- podcasts -
Per Àngela Domínguez
Publicat el 10 de juny 2021
Duració 2'4

Els quadres sonors són assajos sonors sobre la posada en escena d’un quadre o d'una fotografia. Hi preval la descripció plàstica d’un ambient, la sonorització psicològica d’un estat subjectiu d’interpretació i la capacitat d’associar el disseny de la veu i l’estil formal amb l’avantguarda corresponent.

Demanem a l'autora d'aquesta obra, Àngela Domínguez, que ens expliqui per què va escollir aquesta peça:

"Vaig treballar l'obra L'Envoûteuse a través de fragments sonors de l'assaig de l'escriptora Joumana Haddad: I killed Scheherazade. Confessions of an Angry Arab Woman. Unes setmanes abans de la tasca, m'havia llegit el llibre de la Txell Feixas, Dones Valentes, en què entrevista la Joumana i xerren sobre el feminisme al Líban. Em va deixar atrapadíssima la manera en què s'expressava i, en veure el rostre de la dona del quadre, em va portar directament a ella.

Paral·lelament, també havia vist feia poc el film Retrato de una mujer en llamas, en el qual, des d'un altre punt de vista i context, es plasmava també la frustració i la ira femenina a través de les figures d'un retrat i d'una foguera. Vaig trobar tantes similituds i em va venir tot tant de cop, que no vaig poder sinó ajuntar-les per reflectir aquest sentiment en una atmosfera comuna.

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —