Familiars i amics poden elaborar obituaris digitals, sense limitació de temps ni espai
Per EFE
Publicat el 06 de setembre 2020

Un grup de joves a l'Equador ha desenvolupat un cementiri digital per honrar els difunts en temps de pandèmia i confinament, gran part dels quals no han pogut ser acomiadats com ho haurien desitjat els seus sers estimats.

"Recordar és tornar a viure" és el lema d'aquesta iniciativa ideada per Guillermo Robalino, un jove de Quito, que a través de la plataforma Eternos.ec ha obert un espai virtual per tal que les víctimes mortals de la Covid-19 o altres causes, que a causa de la pandèmia no han pogut tenir un sepeli convencional, puguin ser recordades com ho mereixen.

A través d'aquest projecte, familiars, amics i coneguts dels difunts poden elaborar obituaris digitals, deixar els seus missatges, penjar una galeria de fotografies per al record i, fins i tot, encendre una espelma en memòria dels seus difunts.


Familiars, amics i coneguts poden elaborar obituaris digitals, deixar missatges, penjar una galeria de fotos i, fins i tot, encendre una espelma pel difunt


"Aquesta eina ha ajudat la comunitat, ja que ha permès recordar els seus sers estimats d'una manera diferent", apunta Robalino en precisar que la plataforma no només està enfocada a persones que han mort recentment.

Una dona resa a Quito (Equador), on el percentatge de positius ha crescut tres punts en un mes. Foto: EFE

Una de les avantatges del cementiri virtual és que no té limitacions de temps ni d'espai, al no tenir hores de visita com els cementiris tradicionals, i que qualsevol persona des de qualsevol racó del món pot deixar el seu missatge per recordar el difunt.

Víctimes de la Covid-19 i protocols a seguir

L'Equador registrava aquest divendres 6.648 morts confirmats per Covid-19. Després del decés d'una persona pel coronavirus i un primer embalatge, els familiars han de coordinar amb les funeràries la disposició final dels cossos i determinar, en cas d'existir un pla mortuori, l'entrega de les cendres a la família o el lloc de sepultura.

Segons els protocols establerts durant el març per la pandèmia, en cas que el difunt no compti amb una assegurança exequial, seran les autoritats locals les encarregades de coordinar amb l'administració del cementiri municipal l'assiganció de l'espai d'inhumació o el crematori.

La tradició de velar el cos

A l'Equador és tradició velar el cos del recent difunt abans de l'enterrament, fet que  as'acostuma realitzar a les sales dels serveis funeraris, encara que hi ha qui ho fan a les seves llars. No obstant, l'emergència sanitària per Covid-19 ha tirat per terra aquesta tradició d'acomiadar el difunt, per la qual cosa el nou cementiri virtual aspira a cobrir aquest nínxol en l'àmbit local i regional.


"El nostre ideal és convertir-nos en el cementiri digital més gran i amigable de la regió o del món, per què no?"


"El nostre ideal és convertir-nos en el cementiri digital més gran i amigable de la regió o del món, per què no? Això no és només un negoci, és abans de res una proposta d'unir i compartir", aclara el responsable del projecte. La plataforma alberga ja més de 300 obituaris i el servei que ofereix Eternos.ec, de moment, és totalment gratuït.

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —