Els equipaments culturals modifiquen horaris per adaptar-se al toc de queda
Per EFE i ACN
Publicat el 27 d’octubre 2020

Teatres, sales de concerts i cinemes han anunciat canvis d'horari per adaptar-se al toc de queda que s'aplica des de diumenge i que els obliga a tancar les portes a les 22.00. L'Auditori de Barcelona, el Gran Teatre del Liceu, el Palau de la Música, el Teatre Nacional de Catalunya (TNC) o el Festival de Jazz de Barcelona són alguns dels festivals o institucions que s'han vist obligats a modificar sessions.

Així, per exemple, el Festival de Jazz de Barcelona ha canviat els horaris de tots els concerts que començaven a les 20.30 i a les 21.00; ara començaran a les 20.00. L'única excepció és el concert de dimecres que ve de María José Llergo, que manté el seu horari original a les 20.30, segons ha informat The Project.

Al Palau de la Música, els dos concerts de Les quatre estacions de Vivaldi interpretats per la Venice Baroque Orchestra i la violinista Chouchane Siranossian s'avancen una hora i tindran lloc a les 18.00 i 20.30, respectivament.

L'Auditori de Barcelona també avança els horaris en els programes que començaven a les 20.00, que ara començaran a les 19.00, i els que ho feien a les 21.00 ho faran a les 20.00. D'aquesta manera, en el cas de l'Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya, només es veuran afectats els programes dels divendres, mentre que els concerts Sessions de MAP seran a les 19.30 i l'ESMUC Jazz Project serà a les 20.00.

També en aquest sentit, El Liceu de Barcelona ha modificat l'horari de cinc funcions programades de Don Giovanni per acabar poc abans de les deu de la nit i complir d'aquesta manera les noves normes aprovades ahir pel Procicat per frenar la pandèmia de la Covid.

Per la seva banda, el Teatre Nacional de Catalunya modifica l'horari de les funcions dels dijous, l'únic que es mantenia a les 20.00 i que ara serà a les 19.00, mentre que la resta de funcions continuen en l'horari establert abans de decretar-se el toc de queda. El TNC "ja està aplicant uns horaris menys nocturns i més europeus, que han comptat amb el suport i la complicitat del públic", segons expliquen des de la institució.

En el cas del Teatre Lliure, les obres Bonus Track i La nostra parcel·la, que duren menys de dues hores, mantenen l'horari d'inici a les vuit del vespre de dimecres a divendres i la funció de les sis del diumenge. El dissabte s'avancen els horaris dels dos passis a les cinc de la tarda i a les vuit del vespre per poder mantenir la doble funció. En el cas d'El quadern daurat, que dura dues hores i quart, la funció s'avança a les set de la tarda de divendres a dissabte i es manté la funció de les sis de la tarda dels diumenges. Els col·loquis postfunció previstos per al divendres es passen al diumenge.

Pel que fa al Festival Ciudad Flamenco, l'equip organitzador ha decidit avançar una hora totes les funcions nocturnes de l'edició d'aquest any per adaptar-se al toc de queda. L’actuació de dimarts a la Sala Barts de Mélodie Gimard tindrà lloc a les 19.00 i no a les 20.00, mentre que Chano Domínguez Flamenco Trio començarà a les 20.30 enlloc de les 21.30. Finalment, el dimecres a l'Auditori de Sant Martí, la funció d'Ei Ayala serà a les 19.00, una hora abans d'allò que estava previst, i Kayoko Nakata serà a les 20.30 i no a les 21.30.

Així mateix, tots els cinemes s'han vist obligats a eliminar l'última sessió i la Filmoteca de Catalunya ha avançat les projeccions del Dia Mundial del Patrimoni Audiovisual. Molts teatres també han modificat horaris, com és el cas de La Beckett, que avança els horaris d'El combat del segle, o la sala Versus Glòries, que estrenarà L'empaperat groc amb el 50% d'aforament i noves graelles horàries.

Fora de Barcelona, el Festival Jazz Terrassa també ha avançat una hora tres dels quatre concerts previstos per a aquesta setmana. Es tracta de les actuacions de Pepo Figueras Grup (dimecres), Perico Sambeat Plays Zappa (dijous) i Angue · Matthew Simon & The Swing Machine Trio (divendres), que s'havien de celebrar a les 21.30 a la Nova Jazz Cava i que passen a les 20.30.

Tots els equipaments recorden els espectadors que han de guardar la seva entrada, doncs és el comprovant de garantia que els permetrà tornar a casa seva fins a les 23.00 tot i que hagi entrat en vigor el toc de queda.

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —