"Equiparació de la privada a la pública": la protesta dels sanitaris, en imatges
Per Redacció
Publicat el 18 de novembre 2020

Al voltant de 20 treballadors i membres de sindicats del sector sanitari han protestat avui a la plaça Alfonso Comín de Barcelona per demanar "l'equiparació de la sanitat privada a la pública". CGT i CCOO han estat presents a la mobilització que ha tingut lloc de les 13.30 fins a les 15.30.

Des de CGT Quiron denuncien "les precàries condicions laborals i les abusives càrregues de treball" que pateixen a la sanitat privada en comparació de la sanitat pública i concertada, "pràctica habitual des de sempre però ara agreujada per la pandèmia".

Fonts sindicals indiquen que el conveni de la sanitat privada que regula les condicions de treball de diferents centres sanitaris (Teknon, Dexeus, Clínica del Pilar, Hospital Quiron, Sanitas CIM, Delfos o Clínica Corachan, entre d'altres) "precaritza les plantilles i imposa jornades maratonianes de fins 1734 hores a l'any al personal de dia i 1714 hores a l'any al personal de nit".

Pel que fa a la infermeria, CGT denuncia que "un professional pot portar fins a 24 pacients (a la Sanitat Pública es porten entre 8 i 12) i a la UCI també el doble que a la pública, i per als auxiliars sanitaris la càrrega de treball és encara més gran".

 

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —