Aragonès
Per ACN
Publicat el 18 de novembre 2020

Els membres d'ERC del Govern que participen en la reunió del comitè executiu de crisi per la covid-19 han abandonat la sessió exigint que s'aturin les filtracions del pla de desescalada i demanant un "pacte de lleialtat", segons han confirmat fonts del partit a l'ACN.

Segons ERC, "es tracta de salvar vides" i no de "generar més confusió a la ciutadania". La trobada telemàtica estava prevista que la presidís el vicepresident amb funcions de president, Pere Aragonès, amb la consellera de Presidència, Meritxell Budó; el conseller d'Interior, Miquel Sàmper; la titular de Salut, Alba Vergés; el d'Educació, Josep Bargalló, i el de Territori, Damià Calvet. Protecció Civil també es va queixar dilluns i ho va considerar una "falta de respecte".

Dilluns a la tarda, després que al matí es filtrés un esborrany del pla de desescalada, el subdirector de Protecció Civil Sergio Delgado va criticar a Twitter el que havia passat. A parer seu, aquestes filtracions són una "falta de respecte total" als tècnics i a la feina que fan des de fa mesos contra la covid-19, però també als ciutadans, "que mereixen tenir certeses i no rumors", i a les activitats econòmiques afectades. Delgado va afegir també les institucions.

La seva piulada va rebre la resposta de la consellera de Cultural, Àngels Ponsa, que va assegurar que no hi podia estar més d'acord, i també de l'expresident de la Generalitat Quim Torra, que va mostrar el seu suport i agraïment per la feina que està fent Delgado i el seu equip.

Aragonès: "Lamentables"

El vicepresident en funcions, Pere Aragonès, considera "absolutament lamentables" les filtracions als mitjans de comunicació sobre el pla de desescalada.

Durant la sessió de control, al ple del Parlament, Aragonès ha demanat a la ciutadania que "no en faci cas", i als propis periodistes que siguin "responsables" i que no en publiquin res fins que els documents no estiguin "completats" i no siguin definitius. El conseller d'Economia també ha avisat que la reobertura de sectors que començaria dilluns que ve s'ha de fer "pas a pas" per evitar que sigui "excessiva i precipitada", i evitar d'aquesta manera un nou tancament a finals de desembre.

"Prendrem les decisions i s'anunciaran quan estiguin acordades i completades. Que ningú faci cas de filtracions. I si hi ha mitjans que les critiquen, que no les publiquin tampoc. També demanem responsabilitat als mitjans". Així de contundent s'ha mostrat Aragonès al final de les preguntes de l'oposició, en referència a les informacions publicades ahir sobre el pla de desescalada del propi executiu en funcions.

El vicepresident ha subratllat que la desescalada es farà "pas a pas". "No podem permetre una obertura excessiva i precipitada la setmana que ve, que comporti un nou tancament a finals de desembre", ha reflexionat. Aragonès també ha demanat que el sentit de país s'imposi als interessos individuals o d'un sector econòmic concret: "Si no ens en sortim tots no se'n sortirà ningú", ha reiterat.

Per la seva banda, la líder de CatECP, Jéssica Albiach, ha reclamat "responsabilitat" al Govern: "No pot ser que l'executiu sigui un problema, sinó que ha de solucionar els problemes. I si es pot anticipar, millor", ha asseverat la presidenta del grup dels comuns.

JuntsxCat refusa polemitzar

JxCat nega les filtracions del pla de desescalada del Govern en funcions. Fonts governamentals del partit refusen polemitzar amb ERC. Des de JxCat mostren la seva sorpresa per la reacció d'ERC, ja que afirmen que no han fet arribar als mitjans de comunicació cap esborrany sobre el pla de reobertura de sectors, previst per dilluns que ve. Des de Junts subratllen que no comentaran el detall de cap reunió que no es fa pública.

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —