Treball ja ha resolt prop del 70% dels expedients i espera resoldre'n un 15% més en els propers dies
Per ACN
Publicat el 13 de novembre 2020
Temps de lectura 3 minuts

Catalunya suma més de 128.400 treballadors afectats per Expedients de Regulació Temporal d'Ocupació (ERTO) per les restriccions per combatre la segona onada de contagis de covid-19 que s'han imposat sobre la restauració, al comerç o el sector esportiu.

Així ho ha afirmat el secretari general de Treball del Govern, Josep Ginesta, en una intervenció al III Congrés de Dret Laboral. Des del 16 d'octubre i fins aquest dijous, el Departament de Treball ha registrat 18.773 expedients que suspenen o redueixen la feina de 128.458 persones a Catalunya. Tot i que el volum diari d'entrada d'expedients és el mateix que es rebia en un any, Ginesta ha afirmat que la tramitació es porta "molt, molt" al dia.

Segons ha explicat, la conselleria ja ha resolt prop del 70% dels expedients presentats des de mitjans d'octubre i espera resoldre'n un15% més en els propers dies. La resta d'ERTO es troben en "fase de comunicació".

En total, el Departament calcula que hi ha 315.000 persones afectades per la crisi sanitària, és a dir, que han perdut la feina o estan inclosos en un expedient temporal.

El secretari general ha aprofitat la seva intervenció per fer una crida perquè els professionals recordin als seus clients que "tenen el mandat de limitar la mobilitat dels treballadors" amb tots els mecanismes que tinguin al seu abast, inclòs el teletreball.

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —