Erupció
Per EFE
Publicat el 08 de gener 2022

El volcà Wolf, situat en l'arxipèlag equatorià de Galápagos, i on habiten les iguanes rosades, úniques al món, ha iniciat un nou procés d'erupció, segons ha informat la matinada de divendres la Direcció del Parc Nacional Galápagos. Les iguanes rosades (Conolophus marthae), espècie única en el món, habiten en aquest volcà, situat a l'illa Isabela, on comparteixen hàbitat amb iguanes grogues i les tortugues gegants Chelonoidis becky.

El Parc Nacional Galápagos ha informat que l'àrea de les iguanes és lluny de la zona d'erupció i d'impacte del Wolf. D'aquí que "no es considera adoptar mesures addicionals" per protegir-les. El primer registre d'una erupció del volcà va ser el 1797. 

Núvol de gas i cendra

El Wolf és el volcà més alt de l'arxipèlag, amb 1.707 metres sobre el nivell de la mar i un dels cinc volcans actius que té l'illa Isabela, al costat de Sierra Negra, Cerro Azul, Alcedo i Darwin. El volcà Wolf no està situat prop de zona habitada i no representa risc per a la població humana.

D'acord amb l'Institut Geofísic, des de les 00h20 hora local (07.20 GMT) es pot apreciar un núvol de gas i cendra que aconsegueixen altures entre 3.793 metres sobre el nivell de la mar al nord-est i 1.943 metres sobre el nivell de la mar a l'occident.

Les illes Galápagos, situades en l'oceà Pacífic a uns mil quilòmetres a l'oest de les costes continentals de l'Equador, van ser declarades en 1978 Patrimoni Natural de la Humanitat per la Unesco, gràcies a la seva rica biodiversitat terrestre i marina, on habiten moltes espècies úniques en el món.

Aquest arxipèlag, el nom del qual es deu a les tortugues gegants que l'habiten, està format per 13 illes grans, 6 menors i 42 illots, i és considerat un laboratori natural que va permetre al científic anglès Charles Darwin desenvolupar la seva teoria sobre l'evolució i selecció natural de les espècies.

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —