Manifestant davant del jutjat de Londres
Per EFE
Publicat el 07 de setembre 2020

Un tribunal londinenc ha reprès aquest dilluns la vista per decidir si Julian Assange, fundador de WikiLeaks, ha de ser extradit als Estats Units, on l'espera un judici per espionatge i revelació de secrets.

Es preveu que les vistes durin tres o quatre setmanes i estiguin marcades per les protestes dels seus defensors, que denuncien que s'han vulnerat diversos drets d'Assange, especialment el de llibertat d'expressió. Els seguidors de l'expert informàtic australià han convocat una manifestació a les portes del tribunal sota el lema 'No extradiu a Assange, el periodisme no és cap crim'. 

Abans de pronunciar-se sobre la sol·licitud d'extradició, la justícia britànica ha d'assegurar-se que no sigui desproporcionada o incompatible amb els drets humans. Assange porta reclòs en una presó londinenca d'alta seguretat des de la seva detenció l'abril de 2019 a l'ambaixada de l'Equador, on va viure durant set anys refugiat en una petita cambra. Si el periodista australià és extradit i declarat culpable pel tribunal nord-americà, podria ser condemnat a 175 anys de presó.

 

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —