Espai Barça
Publicat el 19 d’octubre 2021

Pot un club amb 1.400 milions de deute acumulat embarcar-se en una reforma de l'estadi d’uns 1.500 milions més? Sembla que el Barça, sí. Per què? Segons la directiva, l'única manera de sortir del pou és, justament, convertir el futur Camp Nou en la principal font d’ingressos. Tot això, en un context en què l’actual estadi cau a trossos. Literalment.

L’Espai Barça porta anys en la mira blaugrana, amb una primera versió que va passar a consulta el 2014, quan els socis van poder votar a favor o en contra del projecte, en aquell moment amb un pressupost estimat de 600 milions d’euros. El sí va guanyar amb un 72% de suport, però només el 31% dels socis va participar en el referèndum. El president del club ha anunciat que, després de l’aprovació dels pressupostos de la temporada 21/22 d’aquest diumenge 17 d’octubre, el següent pas és l’Espai Barça. Si la consulta amb els compromissaris té èxit, passarà en referèndum per tota la massa social del club.

La difícil situació econòmica

El projecte aterra de nou a can Barça en un dels moments econòmics més complicats de l’entitat. Joan Laporta, president del club blaugrana, va anunciar a l’inici de la temporada que el deute ascendeix a 1.350 milions, 481 milions de pèrdues de la passada temporada i 451 de patrimoni net negatiu. Les males notícies també es tradueixen al terreny de joc, on les victòries no acaben d’arribar i l’equip travessa una de les pitjors ratxes de la seva història. 

Laporta va publicar ahir un vídeo a les xarxes socials on anunciava que “si aquest dissabte 23 l'Assemblea aprova el finançament de l'Espai Barça, se celebrarà un referèndum amb tots els socis i sòcies per ratificar la decisió”. El president ha fet una crida per animar els socis i deixa clar que “el club necessita la seva ajuda” per donar suport a un Barça que no passa pel seu millor moment econòmic ni esportiu. 

D’altra banda, Elena Fort, la vicepresidenta del FCB, assegura que l’Espai Barça és “indispensable per reflotar l’economia del Club”, ja que només amb unes instal·lacions “a l’altura”, el Barça podrà “competir econòmica i esportivament amb els seus adversaris europeus”.

Els detalls de l’Espai

El nou complex blaugrana es presenta com una nova ciutat de 18 hectàrees dins les Corts de Barcelona. El projecte contempla la remodelació i la millora arquitectònica del Camp Nou, així com la millora de les oficines i la creació d’una nova seu d’atenció al barcelonista. També es preveu la construcció d'un nou Palau Blaugrana, un petit palau amb pista de gel i un hotel. A més a més, s'integrarà un nou campus Barça, un espai d'esport i entreteniment amb intencions de ser el més gran d’Europa. L’aforament del Palau també sortirà beneficiat, ja que passarà de 10.000 a 15.000 espectadors. Segons els detalls del projecte Espai Barça, aquest pot arribar a finançar-se a si mateix a llarg termini. Les previsions per als beneficis que pot aportar aquest complex són optimistes, ja que l’arribada de noves zones VIP, entre d’altres, comportaria una nova font d’ingressos que es destinarà exclusivament al pla financer de l’Espai.

Davant la reticència que pot provocar la recent història a les oficines blaugranes, la directiva assegura que la garantia per als ingressos d’aquest projecte s’estima en 200 milions d’euros anuals un cop s’inauguri la iniciativa. 

— El més vist —
— Hi té a veure —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —