Espanya autoritza el primer assaig clínic en humans d’una vacuna contra el Covid-19
Per ACN
Publicat el 28 d’agost 2020

L’Agència Espanyola del Medicament ha autoritzat el primer assaig clínic a l’Estat espanyol d’una vacuna contra el coronavirus. Es tracta d’un assaig en humans -de fase 2- de la vacuna de la farmacéutica belga Janssen. Així doncs, se seleccionaran 190 persones sanes, que prèviament s’havien declarat com a voluntàries. L’assaig es durà a terme a dos hospitals de Madrid (La Paz i La Princesa) i a un de Santander (Marqués de Valdecilla). Aquesta prova es farà també a Alemanya i a Bèlgica, és a dir, que es testarà a un total de 590 persones. 

Aquesta vacuna, denominada Ad26.COV2.S, és una amb les quals es negocia des de la Unió Europea per tenir-ne dosis. El ministre de Sanitat, Salvador Illa, ho ha anunciat en una roda de prensa aquest matí al Palau de la Moncloa, destacant que és un “reconeixement” per Espanya, però no vol dir que sigui un avantatge en el repartiment de dosis de la vacuna. De forma “inmediata”, doncs, començarà la selección de voluntaris. Es faran dos grups: el primer, amb persones d’entre 18 i 55 anys; i el segon, amb voluntaris majors de 65.

L’objectiu de l’assaig segons Illa, és calibrar la dosi que cal per aconseguir la immunitat, estudiar la diferencia entre el subministrament d’una o dues dosis de la vacuna, i l’efecte que té l’interval d’administració entre les dues. La duració de l’assaig és preveu que sigui d’uns quants mesos.

Janssen, la farmacéutica belga, que és una filial de la nord-americana Johnson&Johnson, ja ha acabat els assajos clínics de fase 1, el els quals van participoar 1.045 persones, als Estats Units i a Bèlgica. La fase 2, la que es testarà a Espanya, Alemanya i Bèlgica, anirà seguida d’una tercera fase. 

L’AstraZeneca és una altra vacuna contra el coronavirus, que Illa estima que les primeres dosis puguin arribar a Espanya a finals de desembre. 

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —