Simularan a partir del dia 10 tres onades de Covid-19 per provar una nova app
Per EFE
Publicat el 30 de juny 2020

La primera fase del projecte pilot d'aplicacions informàtiques per detectar contagis de Covid-19, impulsada pel govern espanyol, ha començat amb una campanya de comunicació a l'illa de la Gomera, on es preveu simular fins a tres onades de contagis que començaran el dia 10.

Aquesta aplicació, que s'anomenarà Radar Covid-19, funciona amb els sistemes operatius Android i iOS, i ja ha estat enviada a Google i Apple per superar els processos de validació i que es publiqui a les seves respectives botigues, segons han informat fonts governamentals.

L'aplicació servirà per detectar hipotètics contagis de coronavirus a l'illa, on ha arrancat una campanya de comunicació, sensibilització i formació a escala local que s'estendrà a navilieres i aerolínies que operen entre les illes per arribar a la població de fora de La Gomera.

El 6 de juliol començarà la segona fase del pla pilot, que consisteix en la simulació de contagis i seguiment de positius. Es preveu un primer contagi simulat, que anirà seguit de tres onades, una el 10 de juliol, l'altra, el 13 i l'altra, el 17.

La decisió sobre l'aplicació, a partir del 20 de juliol

La decisió sobre si aquest el projecte tecnològic, el qual requereix la col·laboració ciutadana, s'implantarà finalment o no s'adoptarà una vegada conclogui la prova pilot en una tercera fase, la qual començarà el 20 de juliol. L'última decisió la tindran les comunitats autònomes.

En aquesta última fase, s'analitzarà quanta gent s'ha descarregat l'aplicació, com ha funcionat, quants positius s'han comunicat i quants usuaris han mantingut l'aplicació activa.

Fonts del Govern han explicat que, a priori, es considera que la mostra pot ser representativa i aquesta aplicació la descarregaran unes 3.000 persones. Si és possible que s'assoleixi aquesta xifra, la idea seria introduir uns 300 contagis simulats.

El projecte contempla, a més a més, la formació a promotors que s'encarregaran de captar i assistir en la instal·lació de l'aplicació a qui la sol·liciti, així com l'enviament de correus informatius als voluntaris clau per participar en el procés.

Presentació oficial a Canàries

Les autoritats canàries han convocat per a demà els mitjans de comunicació per fer una presentació oficial de l'aplicació, segons han informat aquest dilluns a EFE.

Aquesta prova està impulsada pel Ministeri d'Assumptes Econòmics i de Transformació Digital en coordinació amb el Servei de Salut de Canàries.

L'aplicació, que s'instal·larà al mòbil, es basa en la connexió bluetooth del terminal, a través de la qual els mòbils emeten i observen identificadors anònims d'altres telèfons.

D'aquesta manera, els mòbils que haguessin estat en contacte amb el pacient rebrien un avís sobre el risc d'un possible contagi i facilitarien instruccions sobre com procedir.

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —