La soprano Alba Fernández Cano durant l'actuació musical de l'espectacle 'Nova Normalitat' de La Fura dels Baus al Recinte Modernista de Sant Pau
Per ACN i Redacció
Publicat el 04 de juliol 2020

Barcelona recorda avui els professionals de la salut que han estat al peu del canó durant la crisi sanitària per la Covid-19 de la mà de La Fura dels Baus. Ho farà a través del darrer espectacle de la companyia, 'Nova Normalitat', el qual es representarà al Recinte Modernista de l'Hospital de Sant Pau.

Serà una òpera que durarà una hora, amb quatre actors i els cantants i aprofitaran els 360 graus de l'espai. "Jugarem amb l'espai de Domènech i Montaner amb escenografies que no seran frontals", explicava fa uns dies a la roda de premsa un dels directors artístics de la companyia, Carlus Padrissa. Però no serà només un homenatge als sanitaris, sinó també a l'arquitecte barceloní Enric Miralles, mort fa vint anys.

De fet, l'espectacle d'avui enceta un homenatge que s'allargarà fins al 2021. L'Ajuntament de Barcelona i la Fundació Enric Miralles treballen conjuntament en un programa d'actes que inclourà exposicions, conferències i tallers. Segons el regidor de Cultura, Joan Subirats, vol projectar "les diferents facetes de Miralles més enllà de l'arquitectura i mostrar-lo també com a creador, dissenyador o professor". El detall de les propostes es donarà a conèixer més endavant, però s'està intentant ubicar-les en llocs de Barcelona significatius per a ell.

Entre les obres més reconegudes que Miralles va projectar a Barcelona hi ha el mercat de Santa Caterina, l'edifici de Gas Natural o les pèrgoles del passeig de la Nova Icària. A l'estranger, també destaca la Biblioteca Nacional del Japó, el Parlament d'Escòcia o l'Escola d'Arquitectura de Venècia. 20 anys després de la seva mort, el 3 de juliol del 2000, la ciutat que el va veure néixer li vol retre homenatge.


"L'homenatge que Barcelona li devia"

L'arquitecta que va treballar amb Miralles des de l'any 1991, Benedetta Tagliabue, i actualment cap de l'Estudi Miralles Tagliabue, serà comissària dels actes que es faran durant aquests mesos juntament amb l'arquitecte Joan Roig, també amic de Miralles. Tagliabue l'ha reivindicat no només com a arquitecte, sinó també com una persona "molt creativa i innovadora". De fet, segons ha apuntat, "precisament, això té a veure amb tots els àmbits de la cultura".


Per altra banda, Roig ha celebrat que Barcelona finalment li reti un homenatge degut. També ha recordat que el seu amic tenia "interessos molt oberts", i per això li sembla una bona proposta que les activitats que es programin es distribueixin per tota la ciutat, en espais com el Tinell, la Fundació Enric Miralles o el Disseny Hub. "Ens agradaria que fos un homenatge lligat a diferents accions que expliquin les múltiples facetes i interessos d'Enric", ha destacat.

Enric Miralles va néixer a Barcelona l'any 1955 i va estudiar arquitectura a l'Escola Tècnica Superior d'Arquitectura de Barcelona i després a Nova York. L'arquitecte va morir el 3 de juliol del 2000 a Sant Feliu de Codines a conseqüència d'un tumor cerebral, i va ser enterrat al cementiri d'Igualada que ell mateix va dissenyar en els anys 80.

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —