L'helicòpter Ingenuity es prepara per volar cap a Mart
Per Redacció i EFE
Publicat el 19 d’abril 2021

L'agència espacial nord-americana NASA espera fer avui història amb l'enlairament del Ingenuity, un petit helicòpter que intentarà fer el primer vol controlat i amb motor a Mart. 

Després d'una setmana de retard per problemes tècnics, l'helicòpter marcià es prepara per aconseguir el primer vol. Si té èxit, serà la primera vegada que un artefacte a motor sobrevoli un altre món, una prova de tecnologia que ha costat sis anys de treball i que té als enginyers de l'agència espacial en suspens després de diversos ajornaments.

Així animava en el seu compte de Twitter el Centre de propulsió a raig de la NASA a Califòrnia (JPL), encarregat de controlar la missió, tots els apassionats de l'espai per a unir-se als canals de l'agència espacial estatunidenca i conèixer en directe el resultat d'aquest arriscat primer intent de vol.

Estava previst que l'helicòpter de 1,8 quilos de pes enlairés del cràter Jezero no abans de les 07.31 hores GMT.

No obstant això, els 278 milions de quilòmetres entre Mart i la Terra retarden les comunicacions més de 15 minuts, per això la incògnita de si l'Ingenuity ha estat capaç de remuntar el vol en la fina atmosfera marciana no es coneixerà fins a les 10.15 GMT.

A aquesta hora els enginyers del JPL ja haurien d'haver rebut les primeres dades del petit helicòpter, les quals arribaran a la Terra transmeses pel rover Perseverance que fa de punt d'enllaç.

L'equip va enviar ahir els comandaments generals sobre elevació i acceleració, però el robot ha de gestionar el seu vol de manera autònoma, amb els seus sistemes de guia, navegació i control, pel fet que no pot rebre ordres en temps real.

Ahir la NASA es va mostrar optimista sobre aquesta missió, una primer prova de concepte, que aplanarà el camí a futures exploracions del planeta vermell en les quals es pugui comptar amb mitjans aeris.

Ha escrit en el seu compte de Twitter Enrique Iglesias, qui en un missatge en anglès i en espanyol diu: "quina sort que ens hagi tocat poder veure això a la nostra generació".

Schwarzenegger en un vídeo pujat a aquesta xarxa social ha assegurat que no veu l'hora de conèixer el resultat i, com en els seus millors moments de la pel·lícula Predator (Depredador), acaba amb el crit de "Get to the choppa!" (veu a l'helicòpter!).

Tot i que el vol s’hauria fet unes hores abans, aquest dilluns al migdia, a les 12.15 hores i en directe a través del canal de YouTube de la NASA, es podrà saber si haurà tingut èxit el primer vol marcià a càrrec de l'helicòpter Ingenuity.

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —