Estadis de sang: 6.500 migrants han mort a les obres del Mundial de futbol de Qatar - Diari de Barcelona

drets humans
Estadis de sang: 6.500 migrants han mort a les obres del Mundial de futbol de Qatar
Ho denuncia el rotatiu britànic 'The Guardian' mentre continuen els preparatius per a l’esdeveniment que tindrà lloc el 2022
Més de 6.500 treballadors migrants de l'Índia, Pakistan, Nepal, Bangladesh i Sri Lanka han mort a Qatar des que va guanyar el dret a organitzar el Mundial de futbol fa 10 anys, segons revela The Guardian.
Les dades de defuncions, recopilades a partir de fonts governamentals, suposen una mitjana de 12 treballadors migrants d’aquestes cinc nacions del sud-est asiàtic morts cada setmana des de desembre de 2010, moment en què es va fer públic que el país del Golf acolliria l’esdeveniment esportiu.
Les dades de l'Índia, Bangladesh, Nepal i Sri Lanka van revelar que hi va haver 5.927 morts de treballadors migrants durant el període 2011-2020. Per separat, les dades de l’ambaixada del Pakistan a Qatar van informar de 824 morts més de treballadors pakistanesos, entre el 2010 i el 2020.
The Guardian assegura que el nombre total de morts és significativament superior, ja que aquestes xifres no inclouen les defuncions de diversos països que envien un gran nombre de treballadors a Qatar, com Filipines o Kènia. Tampoc no s’inclouen les defuncions ocorregudes els darrers mesos del 2020.
Qatar's new labour law won't stop abuses of migrant workers - Amnesty briefing via @TR_Foundation https://t.co/eBsJKxBKbn pic.twitter.com/peT1WPgxCD
— amnestypress (@amnestypress) December 12, 2016
En la darrera dècada, Qatar ha iniciat un programa de construcció sense precedents per arribar a temps al Mundial de futbol del 2022. A més de set nous estadis, s’han completat o estan en marxa desenes de grans projectes, incloent-hi un nou aeroport, carreteres, sistemes de transport públic, hotels i una nova ciutat, que acollirà la final de la Copa del Món.
Tot i que els registres de defuncions no es classifiquen per ocupació ni lloc de treball, és probable que molts treballadors que hagin mort hagin estat contractats en aquests projectes d’infraestructures de la Copa del Món, explica Nick McGeehan al The Guardian, director de FairSquare Projects, un grup de defensa especialitzat en drets laborals al Golf. "Una proporció molt important dels treballadors migrants que han mort des del 2011 només es trobaven al país perquè Qatar va guanyar el dret a organitzar la Copa del Món", explica al rotatiu britànic.

