Consell executiu
Per Redacció
Publicat el 23 d’octubre 2020

La Generalitat ha acordat demanar al govern espanyol l'aplicació d'un estat d'alarma "descentralitzat" per poder restringir la mobilitat, com s'havia avançat aquesta tarda. El Govern ho ha decidit en un consell executiu extraordinari aquest divendres a la tarda per poder afrontar així la segona onada de la covid-19. Ho han anunciat en roda de premsa el vicepresident Pere Aragonès i la portaveu del govern i consellera de Presidència Meritxell Budó. El govern aplicarà un toc de queda per reduir la mobilitat nocturna, que demà aprovarà el Procicat.

Tant Aragonès com Budó han insistit en el "comandament únic" que la Generalitat demana al govern espanyol per al nou estat d'alarma. "El govern ha d'estar en disposició de prendre les decisions per frenar la pandèmia amb la màxima celeritat. Cal evitar contraments jurídics innecessaris i injustificats", ha explicat el vicepresident amb funcions de president. La consellera també ha insistit que confien en la "ràpida comunicació" per part del govern central i ha anunciat que esperen poder començar a aplicar les restriccions els pròxims dies.

Budó ha avançat que demà es reunirà el Procicat per tal de detallar les característiques del toc de queda. Aragonès ha insistit que cal restringir "espais de sociabilitat on no es respecten les mesures de seguretat". També en aquest sentit, el vicepresident i la consellera també han demanat a la ciutadania que fins a l'aplicació de l'estat d'alarma no es surti de casa si no és per dur a terme activitats essencials. El govern ha insistit en limitar la interacció social als contactes imprescindibles i ha demanat responsabilitat de cares al cap de setmana.

Anticipar-se per les xifres

La consellera ha recordat que actualment hi ha 1.698 ingressats, 296 dels quals són a l'UCI, i que en la darrera setmana s'han detectat més de 5.000 nous casos i hi ha hagut 21 defuncions les últimes hores. És per això que el govern defensa l'anticipació de les restriccions, en la línia de la resta de països europeus, que ja fan front també a la segona onada del virus.

Tot plegat, després que altres comunitats, com el País Basc, Astúries i Extremadura ja ho hagin demanat a Pedro Sánchez.

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —