Estats Units permet seguir operant a TikTok en compliment d'una ordre judicial
Per EFE
Publicat el 17 de novembre 2020
Temps de lectura 3 minuts

El Departament de Comerç dels Estats Units va emetre aquest dijous un avís on, en compliment d'una ordre judicial que havia bloquejat la prohibició de TikTok al país, l'aplicació podrà seguint operant amb total normalitat. 

"El Departament està complint amb els termes de l'ordre. Per tant, la prohibició del secretari en relació a TikTok ha estat bloquejada i no entrarà en vigor a l'espera de novetats judicials", va indicar el text del govern nord-americà. 

El dimarts, la matriu xinesa de TikTok va demanar a la justícia del Estats Units més temps per preparar la venda de la seva popular aplicació, dos dies abans que es complis el termini establert pel govern de Donald Trump

La solicitud va ser enviada per ByteDance al Tribunal d'Apel·lacions del Circuit del Districte de Columbia i en ella s'argumentava que la decisió de Washington de forçar la venda de TikTok als Estats Untis va ser "arbitrària i capritxosa", i la va privar del corresponent procés en el marc de la llei. 

La companyia va explicar igualment que va mantenir converses exhaustives amb el Comitè nord-americà d'Inversions Estrangeres per abordar les seves preocupacions, tot i que no ha rebut ca resposta en les últimes setmanes. 

L'administració Trump argumenta que es vol evitar que les dades dels nord-americans que manega TikTok siguin compartides amb el govern de la Xina, una cosa que els responsables de l'aplicació diuen que "mai no farien". 

Una decisió presa a l'agost

L'agost passat, Donald Trump va dictar una ordre executiva en la que es deia que el negoci als Estats Units de l'aplicació havia de ser venut a una empresa dels Estats Units o que, del contrari, seria vetat. 

Concretament, s'establia el 12 de novembre com a data en la que es prohibiria per complet l'ús de TikTok al Estas Units, una decisió que va ser tombada per la justicia i que, finalment, no s'ha complert.

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —