- vídeos -
RAS I CURT
Per Laura Valenzuela
Publicat el 13 de març 2022
Duració 7'40

A tots ens arriba una edat d'auto-descobriment: comences a seguir certs grups de música, a mirar la roba com una eina per definir com et presentes al món i, el més perillós, a dir que no als teus pares. Que no et ve de gust. Que et quedaràs a la teva habitació, el teu santuari personal. Si els teus pares es tornen pesats, inclús pujaràs el to de veu i tancaràs la porta amb una mica més d'empenta de la necessària. Tot per poder demostrar que els teus pares ja no et poden controlar

De moment jo només he format part d'aquest bàndol rebel, però ho veuria de la mateixa manera, si fos la mare? El curt d'aquesta setmana ens presenta l'altra cara de la moneda, i les implicacions emocionals del pas del temps a ulls d'una mare que estima el seu fill. La protagonista pateix el que s'anomena el "síndrome del niu buit", una sensació permanent d'angoixa un cop els teus fills marxen de casa.

En aquest cas, però, s'enfoca des d'una metafòra visual d'allò més peculiar: el fill es presenta com un bao (un pa xinès farcit de tota mena de condiments, ja siguin salats o dolços). Aquest "fill" apareix petitó, bufó i dèbil, de manera que la mare haurà d'estar constantment alerta per assegurar-se que res dolent li passi. Però, amb els anys, ja no serà tant dèbil, i voldrà fer coses de manera autònoma, és a dir, el pitjor malson possible per a una mare solitària i amb molt amor per oferir. 

L'estima per un fill, tot i les bones intencions, es pot acabar convertint en un engabiament inconscient. A tota família li arriba el moment d'acceptar la individualitat dels més petits, i acceptar que no sempre podràs controlar-ho tot. L'amor, si és merescut, vindrà a tu, ja sigui des de la llunyania o la diferència en estils de vida. Per tant, és necessari que l'apreciïs com vingui i com pugui. No és pas tasca fàcil. 

"Casualment", avui s'ha estrenat a Disney+ Turning Red, l'última producció de Pixar, de la mateixa directora i amb la qual guarda bastantes similituds temàtiques. Domee Shi explora els problemes intrafamiliars des d'allò més personal: la incomunicació, les expectatives i els conflictes entre generacions són qüestions clau i universals, que ens ajuden a entendre els altres i a nosaltres mateixos a casa nostra. 

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
- vídeos -
— El més vist —