Estat en què va quedar el vehicle atacat
Per EFE
Publicat el 18 de setembre 2021

Els Estats Units han admès aquest divendres haver comès un "tràgic error" en llançar a Kabul un atac amb drons en el qual van morir deu civils, set d'ells nens, el passat 29 d'agost. Així ho ha indicat el cap del Comando Central (CENTCOM) dels Estats Units, el general Kenneth F. McKenzie, en declaracions per videoconferència en una roda de premsa al Pentàgon.

El secretari de Defensa nord-americà, Lloyd Austin, ha explicat per la seva part en un comunicat que Mckenzie el va informar que l'atac pretenia dirigir-se contra una amenaça "imminent" per a l'aeroport internacional Hamid Karzai de Kabul, però va resultar ser un error i va provocar la mort de civils.

El dron va atacar un vehicle en el qual les forces estatunidenques pensaven que hi havia militants del grup terrorista Estat Islàmic, quan en realitat el conduïa Zemari Ahmadi, un treballador d'una ONG nord-americana.

"En nom del Departament de Defensa, ofereixo les meves més profundes condolences a les famílies dels qui van ser assassinats, inclòs el senyor Ahmadi i al personal de Nutrició i Educació Internacional, companyia del senyor Ahmadi", ha dit Austin.

Ha afegit que el departament sap que no hi havia connexió entre Ahmadi i ISIS, i que les seves activitats eren completament "inofensives" i no estaven relacionades amb l'"amenaça imminent" contra la qual es dirigia l'atac. "El senyor Ahmadi és només una víctima innocent com ho van ser els altres que van morir tràgicament" en aquest incident", va afegir Austin. "Ens disculpem i ens esforçarem per aprendre d'aquest horrible error", ha dit el secretari de Defensa.

Ha afegit que ha ordenat al Comando Central una recerca a fons per a dilucidar l'ocorregut i ha promès que els responsables rendiran comptes per l'error.

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —