Europarlament
Per ACN
Publicat el 11 de març 2021

L'Eurocambra ha declarat la Unió Europea "zona de llibertat per a les persones LGBTIQ". Amb 492 vots a favor, 141 en contra i 46 abstencions, els eurodiputats han aprovat una resolució que és una resposta a les més de 100 "zones lliures de LGBTIQ" declarades a Polònia.

En el text, els eurodiputats subratllen que "totes les persones LGBTIQ a la Unió Europea han de gaudir de la llibertat de viure i mostrar públicament la seva orientació sexual i identitat de gènere sense temor a la intolerància, la discriminació o la persecució", apunta la resolució, que condemna la "discriminació i els atacs" contra les persones LGBTIQ a Polònia i l'empitjorament de la situació a Hongria.

"Les autoritats de tots els nivells de govern de tota la Unió Europea han de protegir i promoure la igualtat i els drets fonamentals de tots, incloses les persones LGBTIQ", reclamen els eurodiputats.

Hongria i Polònia porten al TJUE el mecanisme que condiciona els fons europeus al respecte de l'estat de dret

Precisament, els governs d'Hongria i Polònia han portat a la justícia europea el mecanisme que condiciona els fons europeus al respecte de l'estat de dret. Segons ha confirmat el Tribunal de Justícia de la Unió Europea (TJUE), Budapest i Varsòvia han presentat ja accions contra el mecanisme sota l'argument que "no té base en els tractats" de la Unió Europea i que "interfereix en les competències dels estats membre".

El veto d'Hongria i Polònia a aquest mecanisme va mantenir bloquejat el pressupost comunitari per als pròxims set anys i el fons de recuperació fins al desembre, quan els líders van aconseguir desencallar el paquet d'1,8 bilions d'euros.

L'acord per tirar endavant el paquet econòmic incloïa el compromís de la Comissió Europea de no activar cap procés contra cap país fins que no s'estableixi com es governa el mecanisme. L'acord també preveia que TJUE digués si el mecanisme compleix la legislació europea.

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —