Europa retorna provisionalment la immunitat a Puigdemont, Comín i Ponsatí
Per ACN
Publicat el 02 de juny 2021

El Tribunal General de la Unió Europea (TGUE) ha retornat provisionalment la immunitat als eurodiputats de JxCat Carles Puigdemont, Toni Comín i Clara Ponsatí mentre resol el recurs contra l'Eurocambra per l'aixecament de la protecció parlamentària.

El vicepresident del TGUE ha defensat que les al·legacions fàctiques i jurídiques dels independentistes justifiquen que se'ls mantingui la immunitat fins que aquest tribunal de primera instància es pronunciï de forma definitiva. El TGUE ha concedit les mesures cautelars demanades per Puigdemont, Comín i Ponsatí, encara que el Parlament Europeu no ha presentat per ara les seves observacions al respecte. 

De totes maneres, segons el reglament del TGUE, es pot concedir de manera provisional les mesures cautelars encara que l'altra part no hagi aportat les al·legacions.

El 9 de març l'Eurocambra va aprovar l'aixecament de la immunitat als tres eurodiputats de JxCat amb 400 vots a favor, 248 en contra i 45 abstencions. Puigdemont, Comín i Ponsatí ho van impugnar el 30 de maig als tribunals de la UE, sobretot per la gestió parlamentària prèvia a la votació política.

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —