Cuixart i Baltasar
Per Redacció
Publicat el 04 de febrer 2021

L'escriptora barcelonina Eva Baltasar ha guanyat el premi Òmnium Cultural de novel·la 2020, per l'obra 'Boulder', en la que és la quarta edició d'aquest guardó.

El jurat li ha entregat el premi "per constituir un retrat sense concessions de personatges, situacions i sentiments complexos, d'una gran potència narrativa i estilística, que s'endinsa en camins poc transitats de la literatura catalana".

Cuixart presideix l'acte

L'entrega de premis ha estat presidida pel president de l'entitat, Jordi Cuixart, que arran del seu empresonament el 2017 pels fets del procés independentista no havia pogut mai ser en persona en aquesta cerimònia des que se celebra el premi. Cuixart es troba en tercer grau penitenciari, com la resta de presos independentistes.

"Com a 10è president d’Òmnium Cultural, avui és un dia molt especial perquè celebrem plegats el primer acte cultural després de 1207 nits de presó; celebrem que resistir és vèncer i que els poders de l’Estat mai no podran empresonar la llibertat", ha dit en el seu discurs.

Cuixart també ha dit que els poders de l'Estat entenen la llibertat d’expressió "com una concessió que pot limitar-se, i veuen la paraula com una amenaça". I ha afegit: "Lliurar el quart #PremiÒmnium també és tornar-ho a fer. Perquè, quan ens volen muts i obedients, com a societat civil organitzada tenim l’obligació moral i l’oportunitat preciosa de mobilitzar-nos i no callar".

— El més vist —
— Hi té a veure —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —