ewith
Publicat el 26 de setembre 2021

El confinament, els avenços tecnològics, la professionalització dels jugadors... Tots són factors que han contribuït a fer més gran el món dels eSports, amb les lligues de videojocs professionals. Amb aquestes, cada cop hi ha més jugadors que tenen intenció de professionalitzar-se, veient un futur en el que en un principi era el seu hobby. La Clàudia Gallego i en Pau Gallardo, dos joves de vint-i-quatre anys acabats de sortir del seu màster universitari, són una peça més al puzle d'aquest món, però una que no s'havia vist fins ara: han creat eWith, un projecte que ofereix entrenaments als aficionats de les consoles i els jocs d'ordinador.


Pau Gallardo, eWith: "Quan era petit m'hauria agradat que algú m'ensenyés a jugar a videojocs, igual que hi ha nens que fan futbol"


En lloc de frenar-los, la pandèmia els ha donat temps per impulsar el nou negoci. En Pau i la Clàudia creuen que "la pandèmia ha sigut ideal i ha fet créixer molt el món dels esports electrònics". Ara, però, s'enfronten a reptes diferents, com l'estereotip que envolta els videojocs. Tenen clar, però que "si jugues de forma responsable, jugar a videojocs aporta beneficis", ja que entrenant "pots treballar en àmbits" que d'altra manera no es millorarien. Per això, una part de la seva plataforma està dedicada als entrenaments en l'àmbit de l'activitat física. Asseguren, a més, que eWith no contribueix a les addiccions relacionades amb els videojocs, sinó el contrari. La Clàudia és ferma en el fet que volen "aportar coneixement i ensenyar que es pot jugar de forma responsable, donant-li la volta a l'estereotip del jugador que no surt de casa i no fa esport". Per ells, els hàbits saludables són més que compatibles amb els eSports.

 

No només hi ha un estereotip sobre quin és l'estil de vida d'un jugador de videojocs, sinó també del seu gènere. Els creadors d'eWith ho han pogut comprovar, i és que "al nostre registre de clients només hi ha homes, és un perfil força clar". "És una cosa molt complicada, la GameBoy es diu així per alguna cosa i esperem que els percentatges es vagin igualant", assegura en Pau. La Clàudia creu que part del problema rau en el fet que "calen més referents femenins per animar les noies a entrar al món dels videojocs", tot i que creu que la tendència va canviant. Asseguren, però, que "la fórmula màgica no la tenim".

Ara per ara, la base d'eWith són els seus entrenaments personals, de diferents modalitats i eSports. Counter Strike, League of Legends (LOL), Fortnite, Gran Turismo, Valorant i FIFA són noms que sonen estranys, però també jocs als quals juguen milions de jugadors. Encara que els que estan més de moda són LOL, Valorant i Fortnite, les dues meitats d'eWith s'han endut una sorpresa: "ens pensàvem que seria diferent, però el que més ens demanen és Gran Turismo, que és un simulador de conducció de cotxes".

 

Els eSports estan en una clara pujada de popularitat, però… serà només una moda? En Pau i la Clàudia ho tenen clar, i és que “és un món al qual li queden molts anys, la indústria encara no ha madurat prou i pot seguir creixent molt més”. La indústria dels esports electrònics és cada cop més gran i els dos catalans creuen que hi han trobat el seu lloc.

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —