Port Beirut
Per EFE
Publicat el 25 d’agost 2020

L'exèrcit libanès ha anunciat la detecció de 79 contenidors amb material que representa "un perill" en cas de fuita que estaven emmagatzemats il·legalment al port de Beirut. Aquesta troballa es va fer tan sols uns dies després de l'explosió de 2750 tones de nitrat d'amoni que van arrasar la ciutat.

En un comunicat, l'exèrcit assegura que "durant el període comprès entre el 14 i el 22 d'agost de 2020, es van detectar 25 contenidors amb àcid clorhídric, així com 54 que contenien altres materials", el risc de fuita dels quals representava un perill.

Segons els militars, que no han donat més informació sobre la resta de materials, les operacions realitzades es van dur a terme a la zona portuària amb un equip d'experts francesos que van arribar dies després de l'explosió.

Un soldat libanès inspecciona el lloc malmès del port de Beirut després que l’enorme explosió sacsegés la ciutat. Foto: WAEL HAMZEH

També han afirmat que per desfer-se del material han emprat mitjans científics i mètodes segurs, accions que estan duent a terme amb coordinació amb els departaments involucrats que operen al port. Una font militar, que s'ha volgut mantenir en l'anonimat ha indicat que els materials estaven emmagatzemats de forma il·legal i els equips han procedit a destruir-los com precaució per si havia estat danyat per l'explosió, fet que podria representar un risc. La mateixa font ha comunicat que aquests productes perillosos no tenien destinatari.

Explosió devastadora

L'origen de l'explosió del 4 d'agost encara és desconeguda i s'ha obert una investigació en la qual col·labora l'Oficina Federal d'Investigació dels Estats Units. Segons l'últim balanç del Ministeri de Salut libanès, hi va haver almenys 182 morts i més de 6.000 ferits. A més, l'explosió ha deixat aproximadament 300.000 persones sense llar i ha destruït per complet diversos barris de la capital.

El president del Líban, Michel Auon, va reconèixer que sabia de l'existència d'aquesta "gran quantitat" de producte explosiu -utilitzat com a fertilitzant-, dues setmanes abans del succés. El govern del Líban va dimitir íntegrament sis dies després dels fets i ara exerceix en funcions fins que es designi un nou primer ministre i el gabinet.

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —