- vídeos -
Existir pels demés no és bona idea - The Moustache (2014)
Per Laura Valenzuela
Publicat el 19 de desembre 2021
Duració 3'36

Berkeley ja va dir que ser era ser percebut, però tot té un límit, esclar. Llevar-se i preparar-se per sortir pels matins ja implica gestionar la imatge d'una mateixa per a la presència d'altres, i sortir per la porta és també sortir al món; però aquí la història s'intensifica i la mirada aliena és la raó de ser dels protagonistes. 

El curt, fet amb stop motion, una de les grans proeses de l'animació, ens ensenya fins a quin punt ens obsesionem per comparar-nos entre nosaltres, plantejant el bigoti com la mesura de valor i poder en una petita ciutat de grans pretensions. El protagonista confia i sap de la seva superioritat sobre els demés i actúa com a tal, però les regles del joc cambiaràn quan un altre jugador suposi una competència. Al final, la lluita al més pur estil western s'haurà de tallar en sec (mai millor dit) i acabar aquest joc d'ostentositats masculines. 

The Moustache és un curt finlandés a càrrec d'Anni Oja. Es va graduar a l'Acadèmia d'Arts de Turku i aquesta va ser la seva òpera prima, qui li va aconseguir un gran èxit i reconeixement, havent recollit premis com el de millor curt stop motion al Carten Buenos Aires, Hamburgo Animation Award o Millor película acadèmica al Montreal Stop Motion Film Festival, totes el 2015. El jurat del Festival de Curtmetratges de Tampere la va galardonar el 2016 amb el Premi Risto Jarva i un diploma de Mèrit.  

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
- vídeos -
— El més vist —