L’èxit de TheGrefg reobre el debat sobre la tributació dels youtubers
Per Redacció
Publicat el 13 de gener 2021
Temps de lectura 1 minut

“Donar el que guanyo per amor al meu país... no ho veig. Quan estàs a la meva situació, canvies de manera de pensar”, explicava el youtuber TheGrefg en una entrevista a El Mundo fa uns anys. Unes declaracions que han ressorgit després que recentment superés el rècord mundial d’espectadors en directe a Twitch. El seu nou èxit ha fet reaparèixer el debat sobre la tributació dels streamers i de tota aquella gent que guanya grans quantitats de diners.

Com a pol oposat a TheGrefg hi trobem el youtuber basc Ibai Llanos. Les xarxes socials han rescatat els famosos vídeos que va fer el passat mes de febrer on assegurava que trobava bé pagar impostos a Espanya i no contemplava per res marxar a Andorra a tributar. “És normal que la gent rica o que guanya molta pasta els treguin molts diners, i més que els n’haurien de treure”, assegura al vídeo. En aquest sentit, Llanos afirma que la gent amb sous mileuristes hauria de pagar molts menys impostos dels que paga ara. “Tota la meva família està en aquesta situació menys el meu avi, que era el que portava els diners a casa. La meva tieta és dependenta, la meva mare neteja cases... Tant de bo els fessin pagar menys impostos”.


A Llanos no el preocupa pagar el 50 % del que guanya, perquè, segons ell, segueix vivint fantàsticament. D'altra banda, assegura que també entén aquella gent que se’n va a Andorra. “Quan et diuen la diferència entre Andorra i Espanya, estant tan a prop, t’emportes una hòstia... El 95 % dels que critiqueu els que marxen a Andorra, en la seva situació, marxaríeu. La diferència de diners és abismal. Però jo estic bé aquí, em sembla un bon acte tributar aquí, perquè és el que fa tothom”, explica al vídeo.

En aquest sentit el vídeo ha tornat a circular per les xarxes socials, s'ha convertit en tendència a Twitter i ha acumulat centenars de reaccions positives. Fins i tot, En Comú Podem ha repiulat les declaracions del youtuber, l'ha aplaudit i ha exposat que no tota la gent amb diners és com Amancio Ortega o TheGrefg.

Aquest tuit d’En Comú Podem ha estat vist per alguns usuaris com una manera de fer propaganda política associant-se al vídeo del youtuber. I s’han preguntat si li havien demanat el seu consentiment.

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —