Rei Joan Carles de Borbó
Per ACN , EFE i Redacció
Publicat el 10 de juliol 2020

El ministeri públic ha reforçat l'equip encarregat de la investigació del rei emèrit, Joan Carles de Borbó, pel cobrament de les presumptes comissions en la construcció de l'AVE a la Meca. "A causa de la complexitat tècnica i la transcendència institucional de la investigació, s'ha encarregat la feina als fiscals de la més alta categoria i major especialització en les matèries afectades", ha afirmat el ministeri públic aquest divendres en un comunicat.

La Fiscalia del Tribunal Suprem va assumir la causa per l’aforament de l’exmonarca, encapçalada per Juan Ignacio Campos, fiscal en cap de la sala penal del tribunal. També col·laboren en la investigació Paloma Iglesias, José Antonio del Cerro i Juan Carlos López, tres fiscals del Suprem especialistes en dret penal econòmic. A més a més, l’equip de la Fiscalia del Suprem compta amb el suport de la Unitat Especialitzada de Cooperació Internacional de la Fiscalia General de l’Estat, dirigida per Rosa Ana Morán.

Aquesta setmana, la Fiscalia ha rebut una part de les dades que va demanar a Suïssa sobre la investigació que posa el rei emèrit en el punt de mira per les suposades comissions que va rebre a través d’una fundació del Panamà per un valor de 100 milions de dòlars de part del rei Abdalá d’Arabia Saudita, el qual morí el 2015.

A principis del 2020, la Fiscalia Anticorrupció va enviar una comissió rogatòria a Suïssa per accedir a totes les dades sobre els fets. Ara, la justícia espanyola investiga si el Joan Carles de Borbó hauria comès frau fiscal per no declarar l’ingrés de la donació a Espanya.

Fa tot just una setmana, es va saber que Corinna Larsen, l'examant del rei emèrit, havia declarat a la justícia suïssa que el monarca li havia transferit 64,8 milions d'euros l'any 2012 "per gratitud i amor" i per garantir el seu futur i el dels seus fills.

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —