Conseqüències de l'explosió de Beirut
Per EFE
Publicat el 10 d’agost 2020

Tot i que les xifres encara són "confuses" uns cent mil nens s'haurien vist afectats per l'explosió que va tenir lloc el passat 4 d'agost al port de Beirut, segons UNICEF. L'ONG insta a col·laborar per tal de satisfer les necessitats més immediates dels petits, i així intentar pal·liar la seva difícil situació. 

L'explosió ha afectat, entre altres, hospitals, que han patit importants danys, així com centres de salut i unes 120 escoles. A més, s'han perdut subministraments de salut que estaven emmagatzemats al port de la capital libanesa en plena pandèmia del coronavirus.


És una situació que reflecteix la directora de Comunicació d'UNICEF, Raquel Fernández, en un videocomunicat en què assegura que entre els cent mil nens afectats es troben ferits i víctimes mortals, però també aquells qui han perdut la seva casa o que no troben la seva família enmig del "caos".

Aquests nens estan experimentant, afirma Fernández, "el trauma de l'horror viscut" que se suma a la situació de crisi econòmica i la pandèmia per la Covid-19 que travessava el país abans de l'explosió. Així, subratlla la urgència i necessitat de protegir la infància en aquests moments. 

Ara mateix, les prioritats se centren, segons aquesta portaveu d'UNICEF, és en comprar subministraments de salut i equips d'higiene i aigua, donar suport al programa de joventut, pel qual els joves voluntaris ajuden a netejar els carrers i les cases, i a preparar i distribuir menjar per a les famílies més vulnerables. Reunificar els nens separats de les seves famílies, el suport psicosocial i la rehabilitació de les escoles i centres de salut també formen part de les prioritats destacades per UNICEF.


"Són necessitats molt urgents, immediates i molt greus. Unicef necessita ajuda, necessita fons, les nostres necessitats inicials són de més de vuit milions de dòlars i com sempre agraïm moltíssim a tot aquell que pugui i vulgui donar suport", sol·licita Fernández.

UNICEF treballa des del primer dia amb les autoritats locals, ONG i altres aliats sobre el terreny.

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —