Cinema
Per EFE
Publicat el 10 de juliol 2020

En la quarta setmana des que les distribuïdores van reprendre, tímidament i gradualment, les estrenes en les sales de cinema després del tancament pel coronavirus, aquestes continuen sent escasses i conviuen amb reestrenes d’èxits passats com El cazador d’Akira Kurosawa o El laberinto del fauno de Guillermo del Toro.

L’estrena del film experimental de Jonathan Glazer, Under the Skin, protagonitzat per Scarlett Johansson —que s’estrena a l'estat espanyol després de sis anys—, ¿Dónde estás Bernadette? amb Cate Blanchett o La maldición del guapo, són algunes de les estrenes d’aquesta setmana.

Supa Modo, un emotiu drama kenià amb producció alemanya

Jo és una nena de nou anys que somia ser una superheroïna d’acció: el seu principal desig és rodar una pel·lícula i protagonitzar-la. Gràcies a la seva imaginació oblida que està en la fase terminal d’una malaltia greu. La seva germana l’anima a utilitzar els seus poders màgics i convenç a tot el poble perquè faci realitat aquest somni.

Estrenada en la Berlinale, Supa Modo és la primera obra de Likarion Wainaina, nascut a Moscou però que viu i treballa a Kènia, on va rodar aquest film amb el suport de la productora del director alemany Tom Tyker.

 

 

 

Las letras de Jordi, un documental sobre la fe i els prejudicis

En Jordi té 51 anys i dificultats motrius i expressives a causa d'una paràlisi cerebral, però entén tot el que Maider, cineasta, li planteja en el documental Las letras de Jordi, una reflexió sobre la fe, els prejudicis i la necessitat de comunicar-se.

La pel·lícula, la primera obra de Maider Fernández (Sant Sebastià, 1988), va néixer com a projecte de fi de màster de la seva autora i va acabar competint en festivals com el de Sant Sebastià.

 

 

 

Marcelino, el pallasso de Jaca que triomfà a Londres i Nova York

Dos llibres i una exposició han recuperat els últims anys la figura de Marcelino Orbés, un pallasso aragonès que va triomfar a Londres i Nova York, admirat per Chaplin i Buster Keaton i considerat el millor del món entre els anys 1900 i 1914.

Ara arriba la pel·lícula Marcelino, el mejor payaso del mundo, protagonitzada per Pepe Viyuela, sobre aquest clown i acròbata, nascut a Jaca (Osca), que va arribar a actuar davant de dos milions i mig de persones a l’any. La seva vida, però, va acabar de forma tràgica i turmentada.

 

 

First Love, un “noir” trepidant i violent de Takashi Miike

First Love, que va participar en la Quinzena de Realitzadors de Canes, és un trepidant thriller d’acció amb tocs romàntics fidel a l’estil excessiu i violent de Takashi Miike. Un jove boxejador i una prostituta es veuen involucrats en una trama de tràfic de drogues i són perseguits durant la nit per un policia corrupte, un yakuza —un grup de crim organitzat japonès— i una assassina. 

Takashi Miike (Yao, Japó, 1960) va començar a dirigir pel·lícules de baix pressupost editades directament en vídeo en els anys 90. Des d’aleshores ha desenvolupat una prolífica carrera composta per més d’un centenar de treballs en els quals amb freqüència aborda la violència de forma tan personal com extrema i que l’han convertit en un director de culte.

 

 


La maldición del guapo, comèdia elegant amb Gonzalo de Castro

Un estafador que intenta recuperar la confiança del seu fill després d'haver passat un temps a la presó és el protagonista d'aquesta comèdia refinada, una coproducció hispanoargentina dirigida per Beda Docampo.

Gonzalo De Castro i Juan Grandinetti —fill de Darío Grandinetti— s'ocupen dels papers principals. Al voltant d'ells orbita una galeria de personatges secundaris als quals donen vida actors com Cayetana Guillén Corb i Carlos Hipòlit, Andrea Duro o Malena Alterio.

 

 

 

Dónde estás Bernadette, amb Cate Blanchet i Linklater

Encara que ha declarat en diverses ocasions que planteja retirar-se, Cati Blanchett no s’atura i després d'estrenar dues sèries en aquests últims mesos —Mrs America a HBO i Desplazados a Netflix— ara arriba als cinemes amb ¿Dónde estás Bernadette?, la nova pel·lícula de Richard Linklater.

El director de Boyhood i Antes del amanecer adapta a la gran pantalla la novel·la de Maria Semple sobre una reeixida dona de Seattle, amb un marit fidel i una filla brillant, que un dia desapareix inesperadament i la seva família s'embarca en una aventura per a resoldre el misteri.

 

 

Under the skin, extraterrestres que desembarquen a la Terra

El britànic Jonathan Glazer adapta en aquest film la críptica novel·la de Michel Faber en la qual uns extraterrestres desembarquen a la Terra a la recerca de carn humana. En la pel·lícula, Scarlett Johansson és una d'aquestes alienígenes amb aspecte de dona que deambula pels carrers d'Escòcia arrossegant a homes solitaris.

Fosca i hipnòtica, la pel·lícula va ser aclamada per la crítica al seu pas per festivals com Venècia o Toronto, però ha trigat sis anys a estrenar-se a Espanya. Ara, finalment ho fa gràcies a la distribuïdora Avalon.

 

 

 

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —