La familia que tú eliges
Per Pablo Mérida
Publicat el 19 de juliol 2020

La familia que tú eliges ens presenta Zac, un jove amb síndrome de Down que somia a convertir-se en lluitador professional. Per aconseguir-ho, s’escaparà de la llar d’ancians on ha de viure. Durant la seva fugida, es trobarà amb Tyler (Shia LaBeouf), un delinqüent amb bon cor perseguit per un grup de pescadors amb qui està enemistat. Així començarà el seu viatge pels terrenys pantanosos del sud dels Estats Units, en què els dos protagonistes viuran una sèrie d’aventures i vivències al més pur estil de Huckleberry Finn i forjaran una amistat indestructible.

 

Aquesta road movie reprèn un dels tòpics cinematogràfics més típics, el de la parella impossible. Com a Rain Man, per posar un exemple, el film proposa dos personatges que, a priori, no encaixen, però que a mesura que avança la història es van fent cada cop més íntims. Els dos personatges protagonistes tenen una sinergia perfecta, molt treballada i emotiva. Zack Gottsagen, que encarna un protagonista molt divertit i emotiu, i un genial Shia LaBeouf formen una parella hilarant al mateix temps que entranyable. L’evolució de la seva relació, base indispensable de qualsevol road movie, està molt cuidada i s’expressa de manera orgànica i gradual al llarg del metratge.

El personatge de Dakota Johnson, Eleanor, la qual buscarà la parella per tornar a portar Zac a la llar d’avis, acabarà d’enllestir l’aventura. El personatge de la jove responsable farà de contrapunt amb Tyler, brut i desarrelat. El conflicte entre els dos donarà més profunditat a la problemàtica principal del film: veure si Zac, tot i les limitacions, aconsegueix acomplir els seus somnis. Durant el seu periple, els tres personatges s’aniran unint cada cop més a mesura que s’apropin a la meta final, i, d'aquesta manera, culmina una comèdia molt divertida amb alguns punts dramàtics.

En definitiva, La familia que tú eliges és un film completament estiuenc: fresc, lleuger i divertit, amb uns personatges entranyables que, de ben segur, recordarem i amb un missatge de fons encertat i necessari. Sí, ja sé que no us l’he explicada, però crec que no havia de fer malbé la màgia de la pel·lícula, així que aneu a veure-la i expliqueu-nos que us ha semblat.

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —