Fantasmes, friquis informàtics, un món on guanya el nazisme, lliçons vitals i assassinats - Diari de Barcelona

Els bars han tornat a obrir i podem recuperar una mica de la nostra vida social, visca! Però clar, a les 22 h tothom a casa i això... no ens fa cap bé per desintoxicar-nos de la sobredosi de sèries que la Covid-19 ens està provocant. Els sopars a casa dels amics en cap de setmana acaben en festa de pijames perquè ens ha passat per alt l'hora de toc de queda. Llavors acabem tots sis, al sofà, posant alguna sèrie per agafar el son. Si en voleu alguna recomanació, aquesta setmana us portem propostes més profundes, altres de gens i altres de misterioses segons el mood que se us hagi quedat a l'ambient o que us vingui de gust crear en la vostra pijamada!
El precoç: The Undoing (minisèrie de 7 episodis a HBO)
La Grace Sachs ha fet realitat tots els somnis de la seva vida, té tot allò que sempre havia desitjat. Però un bon dia tot es destrossa. Mai més tornarà a ser com era. Una tràgica mort i la desaparició del seu marit fan que la Grace mai torni a veure la vida com abans. Haurà de començar de zero i fer front a revelacions terribles.
El millor: girs constants que atrapen fins al final.
El pitjor: a vegades peca de poc original.
El mamarratxo: The IT Crowd (5 temporades a Netflix)
Totes les empreses tenen un departament d'informàtica i no sempre són el personal més ben valorat. A Indústries Reynholm la tecnologia és cosa d'en Roy i en Moss, dos friquis molts friquis i còmics que tenen la seva oficina al soterrani en un espai brut i desordenat. La Jen hi entra a treballar com a directora del departament sense tenir ni la més remota idea d'informàtica. La comèdia està servida!
En aquesta sèrie de 2005, tres protagonistes extremadament pintorescs protagonitzen un no parar d'escenes surrealistes que, en capítols d'escassos vint minuts, serviran per treure el riure fàcil en els dies més dolents.
El millor: broma fàcil, no cal pensar.
El pitjor: a vegades la broma es passa de fàcil i cau en tòpic i estereotips.
El misteriós: The Bridge (4 temporades pròximament a Netflix)
Tan acostumats que estem a les sèries americanes és difícil pensar que una sèrie sueca pugui ser bona, però sí. The Bridge és fosca i freda, fent honor al seu país d'origen.
Saga i Martin són dos policies, la primera de Suècia i la segona de Dinamarca, els seus camins es creuen a causa d'un crim comès al pont que uneix ambdós països, justament a la frontera. Com? No faré spoilers. Els dos detectius comencen una investigació que els portarà a col·laborar per intentar donar caça a un psicòpata que pretén mostrar els problemes més foscos de la societat.
El millor: constant misteri de principi a fi.
El pitjor: és, tota ella, trista i lenta.
La mística: Ghost Whisperer (5 temporades a Prime Video)
Si t'agrada pensar que hi ha vida més enllà de la mort. Que el món tal com el coneixem amaga milers de secrets i que les nostres ànimes tenen impacte a la vida aquesta és la teva sèrie. La Melinda Gordon descobreix que pot veure i comunicar-se amb els esperits des de molt petita. La seva missió és ajudar-los a crear a l'altra banda, a anar cap a la llum. Tot i això, no sempre li ho posen fàcil i més, quan és impossible conèixer tots els misteris de la mort. Una Jennifer Love Hewitt esplèndida en la que va ser la sèrie que la va portar a la fama de 2005 a 2010.
El millor: històries originals a cada capítol.
El pitjor: et deixa una mica de mal cos si te la mires a la nit.
La historiadora alternativa: The Plot Against America (minisèrie de 6 episodis a HBO)
Com serien els Estats Units d'Amèrica després de la Segona Guerra Mundial si l'any 1940 Charles Lindbergh hagués estat elegit President dels EUA? Hauria pactat un acord cordial amb Hitler, convertint-se en un govern antisemita i començarien les ruptures i destruccions que portarien a uns Estats Units com mai els hauríem pogut imaginar... O potser sí? Un món alternatiu que respon als "I si...?" més emblemàtics de la història. Al mateix temps deixa anar reflexions del món en el qual vivim, potser alguns dels dramatismes no són tan lluny del que tenim entre mans.
Aquesta sèrie està basada en la novel·la amb el mateix nom, de Philip Roth, i s'explica des del punt de vista d'una família jueva humil de Newark, Nova Jersey.
El millor: lluny del drama constant aconsegueix fer reflexionar.
El pitjor: pot ser intensita.

