Fecasarm lamenta els bars musicals, sales de ball i de festes quedin fora del pla de represa
Per ACN i Redacció
Publicat el 22 de novembre 2020

La Federació Catalana d'Associacions d'Activitats de Restauració i Musicals (Fecasarm) lamenta que no s'hagin inclòs les activitats de bars musicals, discoteques, sales de ball i sales de festes al ple de represa. La federació, que celebra la rectificació del Govern que permetrà obrir restaurants musicals, cafès teatre, cafès concert i sales de concert, considera que la reobertura s'hauria d'ampliar i que altres sales amb activitats recreatives musicals també haurien de poder obrir. Inicialment, amb taules i cadires. També reclamen eliminar el tancament perimetral de cap de setmana, ampliar l'horari fins a les 23 hores i, de manera progressiva, ampliar-lo fins a la 1. D'altra banda, aposten per un horari especial per a la nit de Cap d'Any.

En un comunicat emès per la federació s'exposa que valoren "positivament la flexibilització de les mesures imposades a la restauració i celebrem que s’hagi finalment acordat la reobertura", si bé, consideren que la mesura "arriba tard, doncs les activitats no s’haurien d’haver tancat mai del tot".

Fecasarm no renuncia a poder flexibilitzar les mesures restrictives i reobrir les activitats "en un format més propi de l'activitat real corresponent a la seva llicència", com ara fent tests ràpids per garantir un entorn segur als assistents. 

L'organització insta la Generalitat a modificar els horaris de tancament, tant per a restauració com per a activitats musicals, i pactar "uns horaris més adequats amb una retallada del toc de queda nocturn". Volen poder obrir fins a la una de la matinada, especialment els caps de setmana i argumenten que "l’únic horari mig viable ara mateix, es el que està funcionant a Madrid". Asseguren que "el virus no es transmet més en funció de l’hora de tancament i els bars i restaurants només suposen un 3’5% dels brots" i afegeixen que "no existeix cap base científica que recolzi que tancant abans hi haurà menys transmissió del virus".

De la mateixa manera asseguren que "la limitació dels aforaments és igualment arbitrària". Reclamen deixar sense efecte urgentment el tancament perimetral. Especialment, assenyalen, a partir del 4 de desembre. D'aquesta manera "es podria salvar mínimament la campanya de Nadal i alguns locals fins i tot podrien celebrar el Cap d'Any", dia pel qual demanen una obertura fins, com a mínim, les dues de la matinada. La federació tampoc veu amb bons ulls la limitació d'aforaments, que titllen d'arbitrària. 

Fecasarm també ha reclamat ajuts al sector de l'oci nocturn de manera urgent, perquè "són els locals que més temps de tancament arrosseguen". Creuen que les ajudes previstes fins ara no seran "ni molt menys suficients" perquè calculen que no cobriran ni un 1% de les pèrdues. Amb tot, però, Fecasarm aplaudeix que "el Parlament de Catalunya hagi aprovat una moció instant al Govern a que dialogui amb el sector i que adopti les mesures necessàries".

Crida als clients per avançar l'hora de sopar

Els restauradors estimen que entre el 20% i el 30% de locals no podran aixecar la persiana amb la represa de l'activitat en la segona onada de la pandèmia. Tot i celebrar la reobertura parcial dels seus negocis a partir d'aquest dilluns amb limitacions, adverteixen que les restriccions d'aforament faran que molts dels establiments no siguin rendibles encara que s'hagi de mantenir part del personal en expedients de regulació temporal. De la mateixa manera, es fa una crida a la clientela perquè avanci les hores dels sopars ja que s'ha fixat una hora topall per servir a taula, al marge de les comandes que es puguin seguir fent a domicili i que els ha servit per subsistir aquestes darreres setmanes.

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —