La programació es farà en línia i segueix apostant pel diàleg entre l'art i els moviments socials
Per ACN
Publicat el 25 de novembre 2020

La quarta edició del "Femme in Arts" se celebrarà entre el 25 i el 29 de novembre en una edició en línia degut a la Covid. El certamen de Lo Pati investiga sobre la identitat femenina des d'un punt de vista artístic i alhora social. Enguany, el fil conductor és la sexualitat femenina i l'objectiu és "aprofundir en allò que significa ser dona, els condicionants culturals que marquen la socialització de gènere, i la violència exercida contra les dones pels models de pensament i forma de vida patriarcals". S'han programat dos espectacles, Catalina i Una llum tímida, a més de quatre films que es complementaran amb col·loquis entre artistes i diversos col·lectius de dones.

Catalina, d'Iniciativa Sexual Feminista, és una performance que explora com la sexualitat està plena de violències i de control patriarcal. Ho fa dansant a ritme de punk per desmuntar el bucolisme associat a la sexualitat femenina. Participaran en el debat posterior Élise Moreau, Elisa Keisanen i Cristina Morales; Carme Abril Ferrer i Ester Baiges Miró, del Col·lectiu Llibertes, i Roser Arques Morueta, educadora social.


'Catalina', d'Iniciativa Sexual Feminista, és una 'performance' que explora com la sexualitat està plena de violències i de control patriarcal. Participaran en el debat posterior Cristina Morales, Élise Moreau i Elisa Keisanen, entre d'altres.


Una llum tímida és la primera obra de La Cicatriz, un col·lectiu emergent especialitzat en la producció artística nascuda des del feminisme i la col·laboració, per donar visibilitat a sexualitats dissidents i que combina art amb activisme. L'espectacle és un musical que dignifica el passat de dues dones lesbianes que es van enamorar durant el franquisme i mostra les seqüeles d'aquell episodi. En aquesta ocasió, el debat posterior es farà amb Alba Anguera Martínez de LGTeBre i Rosa Vandellós Lleixà.

També es discutirà i debatrà a partir del llargmetratge Las muertes chiquitas, de Mireia Sallarés: durant cinc hores, es faran entrevistes a més de 30 dones de Mèxic de diverses edats, estrats socials, professions i religions que expliquen com arriben a l'orgasme. Sallarés i el col·lectiu de dones artistes FemLab debatran sobre com la sexualitat serveix d'eix per parlar d'assumptes polítics i socials.

Hi haurà tres films més en la programació del "Femme in Arts" que exploren diversos aspectes de la sexualitat femenina. Són Placer femenino de Barbara Miller, amb les experiències de cinc dones de diferents religions que lluiten per l'alliberament sexual; Agua Sagrada d'Olivier Jourdain, que introdueix l'espectador en l'univers del plaer femení a través d'un programa de ràdio a Ruanda; i Touch me not d'Adina Pintilie, un film entre el documental i la ficció que dissecciona els misteris del sexe a través de tot un mosaic de personatges que lluiten contra els complexos i les barreres mentals. Les pel·lícules es podran veure a la pàgina web de Lo Pati.

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —