Festa Major de Gràcia
Per Redacció i ACN
Publicat el 07 d’agost 2020
Temps de lectura 3 minuts

La Festa Major de Gràcia se celebrarà aquest any en format virtual per complir amb les mesures establertes per l'emergència sanitària de la covid-19 i per evitar concentracions de persones. La festivitat, del 15 al 21 d'agost, no tindrà actes oberts a la via pública i tots els espectacles es realitzaran en un escenari virtual, el canal de Youtube de la Fundació Festa Major de Gràcia.

Els carrers i les places guarnides, l'element més emblemàtic d’aquesta festa major, seran simbòlics en algunes vies o portalades, i es podran visitar virtualment a través d'una app. Tampoc hi haurà el tradicional concurs de guarnits, i el pregó serà online a càrrec d'una metgessa i dues infermeres per homenatjar als professionals sanitaris. 

El regidor del districte de Gràcia, Eloi Badia, ha assenyalat avui que serà una festa major "absolutament diferent" a la d'altres anys gràcies a l’esforç del Districte i de la Fundació Festa Major de Gràcia: "Tenim una festa major virtual, que podrem seguir des de casa”.

El pregó online 

El pregó online serà un homenatge al personal sanitari que fan front a la crisi del coronavirus. Les pregoneres seran la metgessa anestesista vinculada a l'Hospital de l'Esperança i vicepresidenta del Col·legi de Metges de Barcelona, Elvira Bisbe; la infermera doctora i adjunta a la direcció del pavelló del Guinardó, Xènia Sist, i la infermera del CAP Vila de Gràcia, Maite Fabregat. Tindrà lloc el divendres 14 d'agost, a les 7 del vespre, a la Sala de Plens del Districte de Gràcia i només es podrà seguir a través del canal de Youtube i per Betevé.

Tot i que el concurs de carrers i places guarnides s'anul·li, el que es durà a terme és un guarnit simbòlic a alguns carrers, balcons i portalades i que es podrà visitar virtualment a través de l'app 360º de la Festa Major de Gràcia, a partir del 17 d'agost. A través d'ella també es podrà accedir a la programació, a jocs i a diferents continguts digitals. La presidenta de la Fundació Festa Major de Gràcia, la Carla Carbonell, assegura que "per als festers és molt important fer aquest guarnit simbòlic. El guarnit no és un element purament estètic". Volen reivindicar que estan en festa major i que malgrat les dificultats, "la cultura també és salut".

Programacions musicals 

Hi ha programades de manera virtual actuacions musicals de tots els gèneres amb artistes i grups com Meritxell Nedderman, Son de Gràcia, Andrea Motis, Flamenco Metropolitan, Les Anxovetes, The Milkers o Alma de Boquerón; actuacions tradicionals; espectacles de circ; espectacles per a nadons, primera infància o canalla i molt més.

El concurs de pintura també s'adapta i es reconverteix en un concurs de pintura amb dues categories diferents. A 'Gràcia Divina' poden participar obres que representin places, carrers, racons i edificis emblemàtics de la Vila de Gràcia. Paral·lelament també hi ha una categoria que s'anomena 'Festa Major de la memòria', on s'anima els artistes a passar al format de pintar fotografies i imatges de la festa major d'altres anys o a què, de manera abstracta, retratin els colors, els valors o les emocions de la festa gracienca.

A més, durant els set dies de festa major, es farà una gran recollida d'aliments i productes higiènics per al Rebost Solidari. La samarreta de festa major és ecològica i s'ha realitzat en països que respecten la normativa dels drets dels treballadors.

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —