gggg
Per Redacció
Publicat el 16 de setembre 2021

El Festival de Cinema Independent de Barcelona, 'L'Alternativa', arriba a la seva 28a edició i ho fa tornant a la presencialitat, però mantenint el format híbrid i ampliant les seves dates. L'any 2020 la situació sanitària i el tancament dels cinemes van obligar a anul·lar les projeccions i activitats presencials per realitzar el festival de manera 100% online. 

Aquest any, però, 'L'Alternativa' 2021 se celebrarà del 15 de novembre al 5 de desembre a diferents espais de la ciutat, amb el Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB) com a seu central; al costat d'altres espais com el cinema cooperatiu Zumzeig, la Filmoteca de Catalunya i el cinema Maldà, que acolliran part de la programació. La plataforma Filmin tornarà a ser un any més la seu online, on es podran veure gran part de les pel·lícules a competició, algunes d'elles per temps limitat.

Satèl·lits, la principal novetat

L'edició d'enguany portarà com a principal novetat l'estrena de la secció 'Satèl·lits'. Oskar Alegria, Manuel Muñoz Rivas i Carla Simón, tres cineastes nacionals amb trajectòries destacades, aproparan la seva obra i programaran films d’altres creadors que en algun moment han connectat amb els seus universos.

El 21 de novembre, en motiu del 50è aniversari de Metges Sense Fronteres, l’Alternativa projectarà també al Hall el documental Stop Filming Us, dirigit per Joris Postema. Aquesta pel·lícula reflexiona al voltant de la possibilitat d’un cineasta occidental de mostrar quelcom “de veritat” quan filma la vida a la República Democràtica del Congo o si, pel contrari, les seves bones intencions només porten caos i frustració als habitants del país. L’acte es desenvolupa en col·laboració amb Debats CCCB i la Fundació Photographic Social Vision.

L'Alternativa Hall, el punt de trobada obert, participatiu i experimental de l'Alternativa, ja ha confirmat algunes de les seves sessions. També tindran lloc les 12es Jornades de l'Alternativa Professionals i les activitats de Cinema Pendent per afavorir el desenvolupament dels projectes audiovisuals.

Aquestes darreres inclouen la 9a edició del Mentoring Projects, un taller de desenvolupament de projectes impartit per Pau Subirós; masterclasses de comunicació i posada en escena a càrrec de Fernanda Rossi; el VII Pitching Fòrum de Guionistes Associats de Catalunya; i la projecció de futures pel·lícules que es troben en rough cut, davant públic expert en la indústria cinematogràfica.


Tot i la quantitat d'anuncis que ja s'han fet, encara queden coses per veure. El proper mes d'octubre es donarà a conèixer la programació de les seccions competitives, de la resta de seccions paral·leles i també de les activitats que tindran lloc durant l''Alternativa 2021'.

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —