S'inaugura el Festival de Cinema Independent de Catalunya
Per Redacció
Publicat el 17 de novembre 2020

Les restriccions sanitàries vigents per la pandèmia han fet que les activitats culturals es reinventin. El festival L'Alternativa 2020, Festival de Cinema Independent de Barcelona, s'estrena aquest dilluns 16 de novembre amb format 100% virtual.

El festival, que se celebrarà fins al 29 de novembre, tindrà lloc en el portal Filmin i a la seva web. Comptarà amb la projecció de les seccions oficials, els films d'inauguració i clausura, el programa familiar i els títols de les seccions paral·leles. A més, gairebé totes les activitats previstes inicialment es duran a terme en la xarxa, incloent-hi classes magistrals, tallers, seminaris i col·loquis.

Film inaugural 
L'any del descobriment, de Luis López Carrasco, serà el film que inaugurarà el festival. La cinta documental se situa a l'Espanya de 1992, durant els Jocs Olímpics de Barcelona, la Expo de Sevilla i la commemoració del cinquè centenari del descobriment d'Amèrica. El país es presenta amb orgull davant la comunitat internacional com una nació moderna, desenvolupada i dinàmica. Mentrestant, a Cartagena, les protestes cada vegada més violentes causades per la crisi econòmica culminaven en l'incendi del parlament autonòmic. L'any del descobriment reviu aquella història gairebé oblidada en un bar de Cartagena: veïns, adolescents i aturats xerren entre cigarrets i begudes. Rememoren somnis, comparteixen relats i planegen futurs projectes. A mesura que passa el dia, se senten acostar-se els disturbis. El film estableix un diàleg entre l'Espanya contemporània i el passat recent per mitjà de les experiències i opinions de gent corrent, atraient-nos cap a un passat que ha modelat el present.

Altres títols destacats d'aquesta edició són Camagroga, d'Alfonso Amador; Fauna, de Nicolás Pereda; Merry Christmas, Yiwu, de Mladen Kovačević, o Petit Samedi, de Paloma Sermon-Daï.

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —