Ana Lily Amirpour obrirà el Festivall de Sitges amb la pel·lícula "Mona Lisa and the Blood Moon"
Per EFE
Publicat el 06 d’agost 2021

El Festival de Cinema Fantàstic de Sitges obrirà per primera vegada amb una pel·lícula dirigida per una dona, la cineasta Ana Lily Amirpour, amb la seva última cinta, "Mona Lisa and the Blood Moon", d'acord amb l'eix temàtic d'aquesta 54a edició, la licantropia i la bèstia que l'ésser humà porta dins.

Ana Lily Amirpour, ha explicat el director del festival, Àngel Sala, ja va estar a Sitges (Garraf) el 2014 amb "Una chica vuelve a casa sola de noche" i el 2016 amb "The Bad Batch", i en aquesta ocasió presenta una pel·lícula protagonitzada per Jeon Jong-seo, en el paper d'una jove amb habilitats estranyes que escapa d'un centre per a malalts mentals.

El Festival, que tindrà lloc del 7 al 17 d'octubre proper, acollirà l'estrena mundial de "Veneciafrenia", última pel·lícula de l'espanyol Álex de la Iglesia, amb la que inaugura el segell "The Fear Collection", una iniciativa que pretén donar veu a directors de gènere per produir llargmetratges originals i que tindrà també la seva presentació oficial a Sitges.

Sala ha anunciat també la projecció d'altres pel·lícules espanyoles, com a "Visitante", debut d'Alberto Evangelio; "La pasajera", de Raúl Cerezo i Fernando González Gómez, un film de carretera amb convidat alienígena no desitjat a bord; "Jacinto", de Javi Camino, un terror rural que el propi director defineix com un encreuament entre "La matanza de Texas" i "Forrest Gump"; així com "Tres", de Juanjo Giménez.

Terror d'arreu del món

Els amants del gènere de terror comptaran amb títols com a "Última noche en el Soho" i "The Sparks Brothers", ambdues del britànic Edgar Wright; la islandesa "Lamb", de Valdimar Jóhannsson amb Noomi Rapace; "The Deep House", terror sobrenatural sota l'aigua d'Alexandre Bustillo i Julien Maury; i un nou lliurament de la saga "Halloween", de David Gordon Green, amb Jamie Lee Curtis.


El cinema d'animació comptarà amb tres llegendaris directors, l'israelià Ari Folman, el japonès Mamoru Hosoda i el nord-americà Phil Tippett, que presentaran "Where is Anne Frank?", "Belle" i "Mad God", respectivament.

El cinema asiàtic desembarcarà a Sitges amb el cineasta xinès Zhang Yimou, que presentarà "Cliff Walkers", un thriller d'espionatge ambientat a Manchukuo, estat titella de l'imperi japonès a la Xina durant la dècada de 1930; Takashi Miike amb "The Great Yokai War: Guardians"; o Ando Masahi amb "The Deer King".

"Demonic", de Neill Blomkamp ("District 9", "Elysium"), mostra un terror sobrenatural, on els límits de la realitat es distorsionen fins a confondre's i és un altre dels títols destacats per Sala.


Les òperes primes tindran un paper destacat a Sitges 2021, especialment les dirigides per dones, i als noms ja anunciats de Prano Bailey-Bond ("Censor") o Carlson Young ("The Blazing World"), se suma l'artista i cineasta britànica Charlotte Colbert, que debuta amb el thriller psicològic "She Will", o la també britànica Camille Griffin, que presentarà "Silent Night", que compta en el repartiment amb Keira Knightley, Annabelle Wallis, Matthew Goode i Lily-Rose Deep.

La bèstia que l'ésser humà porta dins

El tema de Sitges 2021, l'home llop i la bèstia interior, tindrà una presència constant al Festival més enllà de la retrospectiva ja anunciada, amb films com "Eight for Silver", de Sean Ellis; la comèdia "Werewolves Within", de Josh Ruben; i la ja anunciada "Bloodthirsty", la innovadora cinta de dona-llop d'Amelia Moses.


La secció Brigadoon, que engloba propostes alternatives, ha programat "Fascism On a Thread: The Strange Story of Nazisploitation Cinema", de Naomi Holwill, i retrà homenatge a la trajectòria de dues figures recentment desaparegudes: Giannetto de Rossi, mític especialista d'efectes especials i director ocasional, del qual es veurà "Killer Crocodile 2" (1990), i el director britànic Norman J. Warren, amb la projecció d'"Inseminoid" (1991).

El director iranià nacionalitzat danès Ali Abbasi, la cantant Alaska, la cineasta i actriu Luna (María Lidón), l'actor i còmic Joaquín Reyes i el director i guionista Antonio Trashorras conformaran el jurat Oficial Fantàstic.

El programa WomanInFan, que pretén atreure les dones al gènere fantàstic, concedirà beques per a tres directores amb una trajectòria cinematogràfica inicial destacada: Anna Moragriega, Irene Moray i Laura Ferrés.

El festival, que mantindrà les restriccions d'aforament que estiguin vigents en aquell moment, no espera grans presències d'artistes internacionals, "una mica més que l'any passat, això sí", ha puntualitzat Sala.

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —