EFE
Per EFE
Publicat el 23 de març 2021

L'Auditori de Barcelona acull el Festival Emergents, del 25 al 28 de març, per promoure els nous talents musicals emergents en el panorama nacional i internacional en 13 concerts, que abastaran del jazz a la música de cambra passant per la música antiga i la simfònica.

Així ho ha anunciat el director de L'Auditori de Barcelona, Robert Brufau, en la presentació del Festival, que canvia el seu format per reduir la programació a quatre dies amb la finalitat d'assolir una "major intensitat" i per "aguditzar l'experiència" d'aquest cicle, que comptarà amb quatre concerts simfònics, quatre de càmera, quatre de jazz i dos concerts corals.

En l'àmbit de la simfònica, l'Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya (OBC) i el director d'orquestra japonès Kazushi Ono prestaran la violoncel·lista Anastasia Kobekina, considerada New Generation Artist de la BBC, i la pianista Alexandra Dovgan, que amb 13 anys és una jove talent avalada pel pianista rus Grigory Sokolov.

Kobekina tocarà amb l'OBC el 26 de març el Concert per a violoncel de Robert Schumann, mentre que Dovgan interpretarà el 27 i el 28 de març el Concert per a piano número 1 de Felix Mendelssohn, en dos programes que es completaran amb la Simfonia número 6 de Franz Schubert, en uns concerts dirigits per Ono.

La Banda Municipal de Barcelona oferirà el 28 de març un concert amb el quartet de saxos Kebyart Ensemble, que faran la seva estrena nacional amb el Concert per a quartet de saxofons i conjunt de vent, de David Maslanka, que es completarà amb dues peces més seves, Mother Earth i Give us this day. "Composta per tres moviments en els quals s'experimenta un crescendo a nivell rítmic i emocional, comencem amb una intimitat que a poc a poc va evolucionant amb una obra que farà vibrar a tots els oïdors per la seva potència" expliquen els membres de Kebyart Ensemble.

En el terreny de la música de cambra, la violinista Diana Tishchenko, acompanyada pel pianista Georgy Tchaidze, interpretarà la Sonata en la major del compositor belga César Franck amb els arranjaments que va fer Ígor Stravinski pel balet The Fairy's Kiss.

A més, el Trio Da Vinci, format per Maria Floreja al violí, Marion Platero al violoncel i Àlex Ramírez al piano, presentaran Trio en la menor de Maurice Ravel i Trio en do del violoncel·lista Gaspar Cassadó, una obra d'"aromes hispàniques". Finalment, la clavecinista Inés Moreno centrarà el seu recital en compositors de la Il·lustració amb músiques de Claude-Bénigne Balbastre, Antoine Forqueray o Johann Sebastian Bach.

Per la seva banda, la mezzosoprano portuguesa Helena Ressurreição posarà en manifest la riquesa de la composició del segle XIX amb peces d'Edvard Grieg, Henri Duparc, Claude Debussy, Piotr Ilich Chaikovsi i Gustav Mahler.

En l'àmbit de la coral, la Jove Capella Reial de Catalunya, amb cinc cantants i tres instrumentalistes, abordaran la música de Claudio Monteverdi, en un concert que es complementarà narrativa i emocionalment amb composicions de Girolamo Frescobaldi, Lucca Marenzio i Andrea Falconieri, entre d'altres. Així mateix, el Cor Jove Nacional de Catalunya interpretarà obres de grans noms de la tradició vocal germànica, com Joseph Haydn o Johannes Brahms.

El Festival comptarà amb quatre concerts de jazz, en els quals participaran el Liceu Jazz Grup, que actuaran el 27 de març, i comptarà amb l'acompanyament artístic del saxofonista Bill McHenry; Pere Navarro Quintet, encapçalat pel trompetista Pere Navarro i Clara Fiol.

El grup de jazz de Mar Serra presentarà el seu segon treball "I sempre demà", en el qual es veuen les influències clàssiques de l'artista plasmades en el jazz, creant un estil propi que es veu en aquest treball. A diferència del seu primer disc, I sempre demà compta amb un "procés de maduració sobre quin estil volia treballar, portant a un estil més concret dedicat al jazz i amb més coherència entre si", explica Serra.

Amb tots aquests concerts, el Festival Emergents "manté la idea de sumar les principals institucions musicals del país", ha explicat Robert Brufau, per la qual cosa compta amb l'Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC), el Taller de Músics, el Conservatori del Liceu i Joventuts Musicals de Catalunya.

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —