Festival Reteena
Per ACN
Publicat el 01 de desembre 2020

El Festival Audiovisual Jove de Barcelona, Reteena, celebrarà la tercera edició en línia per la crisi de la Covid-19, segons han informat els seus responsables. El certamen segueix posant el focus en les classes magistrals professionals com la de les heroïnes de l'estudi japonès Ghibli, maquillatge o creació de personatges per a vídeojocs, entre d'altres, i en les taules rodones adreçades als joves amb inquietuds per la creació audiovisual.

Aquest any, a més, reforça la programació de pel·lícules que poden despertar interès entre el públic adolescent com Jumbo de Zoé Wittock. Les plataformes Vimeo i Filmin seran les encarregades d'acollir la programació de la mostra Reteena entre el 3 i el 13 de desembre.

Els responsables del festival també han volgut aportar a aquesta edició la mirada femenina del món professional amb xerrades sobre direcció de fotografia i direcció d'art en videoclips. En el primer cas, la conferència anirà a càrrec de l'Associació de Directores de Fotografia. En el segon, la ponent serà l'artista Teresa Montanuy, que ha col·laborat amb joves artistes urbans com C. Tangana, Amaia i Bad Gyal.

Pel que fa a la programació fílmica, Reteena inclou 13 pel·lícules de to juvenil a Filmin, 7 a la secció oficial nacional i 6 a la secció oficial internacional. Alguns dels títols destacats són Jumbo, de Zoé Wittock, A perfectly normal family, de Malou Reymann, o la cinta d'animació guanyadora a Sitges 7 days war, de Yuta Murano.

La programació del festival es completa amb una xerrada de clausura al volant del doblatge de l'anime al català on es parlarà de sèries com Detectiu Conan, Bola de Drac Z i Shin Chan amb els seus dobladors originals.

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —