El Festival de Sitges reduirà l'aforament al 50% i cancel·la les sessions nocturnes de les onze
Per ACN
Publicat el 15 d’octubre 2020
Temps de lectura ACN

La Fundació Sitges Festival Internacional de Cinema de Catalunya ha anunciat que, en compliment de les mesures anunciades pel Govern aquest dimecres, reduirà l'aforament del 70 al 50% a totes les sales del Festival (Auditori, Tramuntana, Prado, Retiro i Brigadoon) i cancel·la totes les sessions programades que comencin a partir de les 23h. Així mateix, les sessions dobles programades es redueixen a la projecció d'un sol film.

El festival ha anunciat que l'import de les entrades comprades que afectin a les sessions cancel·lades serà retornat per part del Festival directament als seus compradors al mateix compte o targeta des d'on es va fer la compra. Les mesures s'aplicaran a partir de les dotze de la nit de divendres.

La Fundació Sitges Festival Internacional de Cinema de Catalunya ha apuntat que arran del decret de mesures en matèria de salut pública per a la contenció del brot epidèmic de la pandèmia de la covid-19 a Catalunya, ha "adoptat una sèrie de mesures per tal d'adaptar els seus protocols a les noves restriccions".

El Festival de Sitges reduirà l'aforament al 50% i cancel·la les sessions que comencin a partir de les onze de la nit. També queden anul·lades totes les activitats paral·leles del Festival com projeccions a l'Hort de Can Falç, projeccions i activitats al Centre Cultural Miramar, els Bloodmuts i la Puck Caravana Cinema. Es cancel·la també la Fanshop Àrea (fira d'estands) davant de l'Ermita de Sant Sebastià queda cancel·lada i la Foodtàstic Àrea de restauració seguirà oberta però només amb servei per emportar, a l’espera d’un aclariment per part del Procicat.

Mònica Garcia, directora general de la Fundació Sitges Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Catalunya, explica que la majoria d'afectacions tenen a veure amb pel·lícules que es projectaven a la una de la nit. Ha explicat que no començaran activitats a partir de les onze i les que estiguin començades d'abans d'aquesta hora es respectaran fins que acabin. Així mateix, ha manifestat que han eliminat les sessions que quedaven molt clares. "El que hem fet és redissenyar la graella per complir amb les mesures, però no cancel·larem el festival amb les restriccions que coneixem ara mateix".

Per aplicar la mesura de la reducció de l'aforament, han deixat de posar a la venda les sessions que estaven a punt d'arribar al 50%. Totes les localitats estan pre-assignades i s'han aturat les vendes. "Només hi havia tres sessions importants al cap de setmana i estaven fregant el límit".

Canvi d'horaris de sessions

Pel que fa el canvi d'horaris de sessions, afectarà la sessió sorpresa de dissabte 17 a l'Auditori, 'Este cuerpo me sienta de muerte (Freaky)', prevista a les 23.30h, que es reprograma a les 22.30 del mateix dissabte; la sessió de dissabte 17 a les 23.30h a la sala Brigadoon de 'Sweetie, you won't beleive it', es reprograma a diumenge 18 a les 19 a la mateixa sala Brigadoon, i la sessió de diumenge 18, a les 14.15 a la Sala Tramuntana de 'Tin Can' es cancel·la i en el seu lloc es projectarà 'Initiation'.

Afectacions en sessions dobles

Les sessions dobles programades es redueixen a la projecció d'un sol film i seran el diumenge 18 d'octubre al Retiro 'Mandibules' a les 22.15; al Prado, 'Slaxx' a les 22 i a Tramuntana, 'Host' a les 22.30.

Sessions cancel·lades

S'han cancel·lat un seguit de pel·lícules amb l'excepció d''Initiation', 'Psycho Goreman' i la sessió de curtmetratges 'El planeta de los Bonobos', que estan disponibles a la plataforma online del Festival on.sitgesfilmfestival.online fins diumenge 18 a les 23.59. Aquest dijous s'han cancel·lat les que començaven a la una de la nit: 'Initiation' a l'Auditori; 'The Toll' a la Tramuntana; The Stylist al Prado i 'Becky' al Retiro. També s'ha cancel·lat per aquest dijous a Brigadoon 'El planeta de los Bonobos' (sessió de curtmetratges) que començava a les 23.00.

Pel que fa el divendres s'han cancel·lat les de la una de la nit 'Fried Barry & Initiation' a l'Auditori; 'La nit + zombi (Get the Hell Out + Yummy)' a la Tramuntana; ' Sleepless Beauty & For the Sake of Vicious' al Prado, i 'Live Forever & Psycho Goreman & The Mortuary Collection' al Retiro. Mentre el que el dissabte afectarà a 'Live Forever & Psycho Goreman & The Mortuary Collection' al Prado; 'Spree & Slaxx' al Retiro i 'Sleepless Beauty & For the Sake of Vicious' a la sala Tramuntana. Totes pel·lícules que començaven a la una de la nit. 

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —