El Festival de Sitges veu "contraproduent" eliminar la distinció de gènere als premis d'interpretació
Per ACN
Publicat el 23 de juny 2021

La directora general de la Fundació Sitges – Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Catalunya, Mònica Garcia, ha afirmat que "no és el moment i que seria contraproduent" que apliquessin la mesura anunciada pel Festival de Sant Sebastià, que eliminarà la distinció de gènere en els premis d'interpretació. Garcia ho ha argumentat afirmant que "el paper de les dones protagonistes no està tan desenvolupat al mercat i a la indústria audiovisual".

Ha afegit que es podrà parlar de la mesura en un futur en què hi hagi una paritat real i el paper de les dones estigui al mateix nivell que el dels homes. "Actualment encara hi ha un camí per recórrer i és fins i tot contraproduent. Ara no és el moment per a nosaltres", ha assegurat.

La 69a edició del Festival de Sant Sebastià, que se celebrarà del 15 al 27 de setembre, va anunciar que eliminarà la distinció de gènere en els premis d'interpretació. A partir d'aquest any, la Concha de Plata al millor actor i actriu serà reemplaçada per la Concha de Plata a la millor interpretació protagonista, i s'hi sumarà la distinció a la millor interpretació de repartiment. "El canvi obeeix a la convicció que el gènere, una construcció social i política, ha deixat de ser un criteri de distinció en l'actuació", va argumentar aquest dimarts el director del festival, Jose Luis Rebordinos.

El director del Festival de Sitges, Ángel Sala, ha destacat que el certamen de Sant Sebastià fa molt bé les coses i si ha adoptat aquesta mesura segur que "és molt bo pel festival". Sala ha admès que no tenen aquest tema sobre la taula i que seguiran fent aquesta divisió en els premis com fins ara. En qualsevol cas, ha deixat la porta oberta a qualsevol debat intern, però ha manifestat que aquesta mesura "no és una prioritat".

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —