Riu Besòs, un dels quals s'estàn realitzant investigacions per delictes medi ambientals.
Per EFE
Publicat el 08 de juliol 2020

La Fiscalia de Medi Ambient de Barcelona ha obert tres investigacions a empreses de gestió de residus que, presumptament, haurien abocat, a l’aire lliure i sense les mesures pertinents, residus contaminats de Covid-19. S'hi han pogut trobar mascaretes, guants i altres equips de protecció individual (EPI), alguns amb restes de sang; a més de residus orgànics, procedents de residències geriàtriques i hospitals.

Les diligències les ha obert el fiscal de Medi Ambient, Antoni Pelegrín, arran dels certificats presentats pel Servei de Protecció a la Natura (SEPRONA) de la Guàrdia Civil, després de descobrir els materials, a la província de Barcelona.

Segons estableix la normativa, es requereixen mesures de seguretat especials per transportar i eliminar aquests tipus de materials, entre les quals s'hi troba l’ús de vehicles especials, que no es barregin amb altres tipus de deixalles i l’implement d'un tractament específic abans d'abocar-les o, sent necessària l'incineració de les restes en alguns casos.

Està en procés d’investigació, també, la possible concurrència d'un delicte contra els drets dels treballadors de l'empresa, en cas de demostrar-se que el transport fins a l’abocador hauria posat en perill la seva seguretat. 

S’han obert, també, tres investigacions més relacionades amb delictes ambientals per abocaments al riu Tordera i al Besòs, del gener i desembre passats, respectivament. Segons afirma Pelegrín, ha augmentat considerablement el nombre de diligències relatives al medi ambient en els dos últims anys, per un auge en la conflictivitat ambiental, així com la confiança amb la fiscalia, per part de les entitats ecologistes.

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —