Dolors Bassa
Per ACN
Publicat el 30 de juliol 2020

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ha desestimat la suspensió cautelar que demanava la fiscalia i ha decidit mantenir el tercer grau de les preses per l'1-O, Carme Forcadell i Dolors Bassa.

El magistrat de vigilància penitenciaria 1 de Catalunya manté en tercer grau les internes Carme Forcadell i Dolors Bassa, i desestima la petició de suspensió de grau presentat per la Fiscalia. El magistrat dóna 10 dies a Forcadell per presentar al·legacions

Segons les interlocutòries del magistrat, la llei només preveu la suspensió cautelar quan es presenta el recurs d'apel·lació davant del tribunal sentenciador, no pas abans, en el recurs d'alçada al jutjat de vigilància penitenciària contra la resolució administrativa de la Generalitat. Per això, dona deu dies a les afectades perquè presentin al·legacions al recurs de la fiscalia. Aquest argument és el mateix que va utilitzar l'advocat de Jordi Sànchez per oposar-se a la suspensió del tercer grau acordada pel jutjat de vigilància número 5.

El jutjat penitenciari número 1 de Barcelona ha aplicat el que diu la Llei per això la @ForcadellCarme i jo no entrem a la presó. Molt greu pels companys que hi són i pel @joseprull i @jorditurull que són a punt d'entrar-hi. Us estimem

D'altra banda, el mateix jutjat ha rebutjat pronunciar-se sobre l'aplicació de l'article 100.2 del reglament penitenciari a Bassa, ja que la situació ja està superada per la concessió del tercer grau.

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —