Detenció de Navalni
Per EFE
Publicat el 02 de febrer 2021

La Fiscalia General de Rússia dona suport a la petició del Servei Federal Penitenciari (SFP) de convertir en presó efectiva la pena suspesa de 3 anys i mig de presó dictada l'any 2014 contra el líder opositor Alexéi Navalni.

"El comportament il·lícit d'Alexéi Navalni va motivar la sol·licitud als tribunals d'anul·lar la pena suspesa i que es compleixi la sentència judicial", ha assenyalat la Fiscalia en un comunicat, en el qual afegeix que el requeriment de l'SFP "està fonamentat i s'ajusta a la llei". Ha afegit, a més, que aquesta serà la postura que els fiscals defensaran al judici que resoldrà la situació del líder opositor, la vista del qual està prevista per a demà.

El desembre de 2014, Navalni va ser condemnat per un cas de frau en un judici que el 2017 va ser qualificat d'arbitrari pel Tribunal Europeu de Drets Humans. L'SFP l'acusa d'haver incomplert els termes de la llibertat condicional quan estava convalescent a Alemanya després de l'enverinament que va patir l'agost de l'any passat.

Al seu retorn a Rússia del passat dia 17 va ser detingut en un aeroport moscovita i l'endemà va ser enviat a presó preventiva durant 30 dies. Segons el líder opositor, l'enverinament va ser ordenat pel president de Rússia, Vladímir Putin, al qual va acusar de corrupció en el vídeo Un palau per a Putin publicat després de la seva detenció i que en poc més una setmana acumula més de 106 milions de visionaments.

La detenció de Navalni ha suscitat les protestes més grans a escala nacional contra Putin des que aquest va arribar al poder fa 20 anys. Aquest diumenge, en les manifestacions per a exigir la seva llibertat, 5.135 persones han estat detingudes a tot el país, segons l'organització de seguiment d'arrestos OVD-Info.

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —